Stockholm Live: Grootheidswaanzin bij Sergey Lazarev.

Als laatste land vandaag was het de beurt aan Rusland en topfavoriet Sergey Lazarev. De repetitie begon al slecht toen hij na ongeveer een minuut van een LED-muur viel. Sergey begint volledig in de duisternis. Nadien begint de LED-muur met zijn werk en komen er vier dansers op het podium. Die verdwijnen nadien weer even en hij klimt op het scherm (waar het dus even fout liep). De effecten zijn gelijkaardig de videoclip. Sergey is zelf volledig in het zwart gekleed en zingt goed. De dansers daarentegen kunnen een pak beter zingen, aangezien ze ook dienen als backing vocals.

Wie zich afvraagt of dit Heroes 2.0. is? Ja, gedeeltelijk, maar op het Eurovisie Songfestival is er al zoveel gepasseerd dat sommige dingen wel eens moeten terugkeren. Rusland is op dit moment de topfavoriet om het festival te winnen, maar of dit een verdiende positie is weten we nog niet heel zeker. De finale halen en de halve finale winnen zal waarschijnlijk met gemak gebeuren.

Tijdens de performance maakt men gebruik van een magic wall. Eerst worden er projecties getoond op het scherm en daarna kan Sergey er ook nog op klimmen. "Spannend allemaal" zegt Lazarev. Op de vraag of hij druk voelt rond zijn favorietenstatus? "Ik ben blij dat de fans mijn nummer goed vinden. Er is druk, maar druk is op sommige manieren wel goed om nog harder te werken en een goede performance neer te zetten!"

Onze beoordeling voor de eerste repetitie van Rusland:

Meer over Sergey Lazarev kan je vinden in onze Destination Stockholm die we publiceerden over Rusland. De volgende repetitie van Rusland staat gepland op vrijdag 6 mei om 13:20.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.