Stockholm Live: Loepzuivere Gabriela start tweede dag.

Gabriela uit Tsjechië mag deze tweede dag openen. Ze draagt een witte jurk, waar in het begin een blauw licht op schijnt. Op het podium is er niet veel activiteit, maar met deze ballade is dat nu ook niet bepaald nodig. Als je de videoclip van "I Stand" bekijkt, krijg je meteen ook een beeld van de setting: de driehoeken en de rustige kleuren keren terug. Op een gegeven moment exploderen de driehoeken en gaan de samengebonden haren van de zangeres los. Ze is een goede zangeres en klinkt loepzuiver. Ze evenaart bijna de studioversie. Na en voor een drukke inzending is dit welkom.

Tsjechië is al sinds 2007 (met een pauze van vijf jaar) op zoek naar een finaleplaats. Eerlijk gezegd: op uitzondering van vorig jaar na was het logisch dat Tsjechië onderaan trappelde. Dit jaar zou dat echt wel anders moeten met deze kwaliteitsvolle inzending. "I Stand" is een rustpunt tussen het andere geweld en zou moeten opvallen in zijn eenvoudigheid. Een finaleplaats moet lukken.

Voor haar repetitie vertelde Gabriela Gunčíková over dat ze als eerste moest vandaag: "Het is echt wel vroeg voor ons, maar het voelt goed. We hebben gisteren nog geoefend met de backing vocals en het is geweldig!" Er zijn Zweedse backing vocals voor Gabriela voorzien, maar ze zijn goed op elkaar afgestemd. Over haar uitstraling op het podium: "Ik wil graag naturel overkomen en echt laten zien dat ik geniet!"

Onze beoordeling voor de eerste repetitie van Tsjechië:

Meer over Gabriela Gunčíková kan je vinden in onze Destination Stockholm die we publiceerden over Tsjechië. De volgende repetitie van Tsjechië staat gepland op vrijdag 6 mei om 13:45.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.