Stockholm Live: Eurovisie Songfestival 2016 officieel gestart.

Vanavond was er in Stockholm de officiële en glamoureuze openingsceremonie van het Eurovisie Songfestival 2016. Eerst mochten de artiesten flankeren over de rode loper: Laura Tesoro als zevende kandidaat en Douwe Bob als achttiende. Als eerste stonden de presentatoren op de rode loper van 47 meter land: Petra Mede en Måns Zelmerlöw. Albanië sloot de rij. De Big Five mocht ook hun deel in de finale loten tijdens hun moment op de loper: Duitsland, Italië en Frankrijk starten in de eerst helft en het Verenigd Koninkrijk en Spanje starten in de tweede helft.

In vergelijking met vorig jaar kwamen de delegaties niet met de auto aan op de rode loper, maar werden ze naar de Euroclub gebracht op voorhand. Alle delegaties waren aanwezig, met uitzondering van de Noorse kandidate Agnete. Zoals geweten kampt zij met mentale problemen en wil de delegatie haar voldoende rust geven. Geen gekke outfits zoals vorig jaar, toen bijvoorbeeld de Moldavische delegatie met handboeken aan naar de openingsceremonie kwam. Alle kandidaten werden ingeleid door Catarina Rolfsdotter-Jansson en Jovan Radomir, die de afgelopen dagen alle persconferenties modereerde.

Onze kandidate Laura Tesoro stond als zevende kandidaat op het podium. Ze had een witte outfit met ontblote buik en lange broek. Ook de Nederlandse kandidaat Douwe Bob stond in het wit op de rode loper, maar dan strak in het pak. Toen de kandidaten van de rode loper kwamen, werden ze met een auto naar het stadhuis gebracht voor het verplichte protocol: toespraken en dergelijke.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.