Stockholm Live: Het moet vlotter bij Australië.

Problemen voor de Australische delegatie bij hun tweede repetitie. Dami Im had problemen met de grote pilaar die op het podium stond en kon maar niet repeteren. Daardoor liep de repetitie zo'n twintig minuten uit. De momenten dat ze kom oefenen stond de act er volledig. Dami heeft een krachtige stem en er was geen valse noot te bespeuren tijdens het optreden. Er was dan ook veel applaus voor Dami Im tijdens en na haar optreden. Nu moet er nog wel gekeken worden hoe ze dit gaan aanpakken, want volgende week hebben ze amper een minuut om alles klaar te zetten.

Australië heeft een band met het festival. Sinds 1983 konden de Australiërs en uitgeweken Europeanen kijken naar het festival op SBS. In 2014 mocht Jessica Mauboy een gastoptreden geven tijdens de tweede halve finale en in 2015 kreeg Australië eindelijk een plekje in de finale van het Eurovisie Songfestival als deelnemer. Guy Sebastian werd toen vijfde. Dit jaar moet het dus vanuit de halve finales lukken.

"Op één of andere manier was ik veel nerveuzer dan anders" vertelde Dami Im op haar persconferentie. "Toch ging alles beter dan tijdens de eerste repetitie" De man van Dami kwam gisterenavond aan in Stockholm en ze was dan ook blij met zijn komst: "Zoals in mijn lied, daar gaat het over dat je niet ver van je geliefden mag zijn" Het nummer werd trouwens speciaal voor het festival geschreven.

Meer informatie over Dami Im uit Australië kan je vinden in Destination Stockholm. Afgelopen woensdag repeteerde Australië voor de eerste keer. Dat verslag kan je hier terugvinden.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.