Stockholm Live: Boeken toe voor Azerbeidzjan?

De Azerbeidzjaanse Samra probeerde twee outfits tijdens haar repetitie. De eerste was een soort van badpak met korte mouwen, terwijl de tweede een huidkleurige catsuit was, vol met glimmende strepen. Ze leek eerder naakt met strepen. Weinig elegant dus. De backing vocals gaan voor gouden en witte kleuren in hun kostuums. Samra doet een verdienstelijke poging om zich te smijten en de act ziet er behoorlijk uit, maar die stem wil maar niet volgen. Als er dan een deftige zin zangtechnisch uitkomt, volgt er meestal een enorm valse noot. Boeken toe voor Azerbeidzjan?

Azerbeidzjan kende een gouden periode op het festival. Sinds 2008, hun debuutjaar, haalde het land elk jaar de finale en telkens de top 10. Bovendien wonnen Ell & Nikki het festival in Düsseldorf en kwam het festival van 2012 in Bakoe terecht. Maar sinds 2014 wil het niet meer lukken: nog wel finale, maar geen top 10 meer. En zoals het er nu naar uitziet, zou dit jaar wel een nieuw dieptepunt kunnen worden met geen finaleplaats.

"Ik keek echt uit naar mijn tweede repetitie" vertelde Samra op haar persconferentie. "Ik ben een beetje ziek, maar ik was wel beter dan tijdens de eerste repetitie" De delegatie heeft gewerkt aan het licht en de choreografie en Samra vroeg ook welke outfit het beste was. De gouden catsuit genoot duidelijk de voorkeur. Het is dus af te wachten of ze gaat voor het 'camel-toe' badpak of de catsuit.

Meer informatie over Samra uit Azerbeidzjan kan je vinden in Destination Stockholm. Afgelopen dinsdag repeteerde Azerbeidzjan voor de eerste keer. Dat verslag kan je hier terugvinden.

Populaire posts van deze blog

BLANCHE ZINGT "CITY LIGHTS" VOOR BELGIË IN KIEV.

Kiev Live: België naar finale Eurovisie Songfestival 2017.

Kiev Live: Blanche werkt goeie eerste generale af.