Stockholm Live: Georgië blijft vreemd in beeld gebracht.

Bij Georgië is er niet veel gewijzigd aan de act en kleding. Net zoals donderdag krijgen we een druk decor met roze en blauwe kleuren. Op het moment dat het refrein losbarst, krijgen we een waanzinnige lichtshow. Mensen die niet goed tegen drukke lichten kunnen kijken het beste weg op dat moment. Ook de beeldvoering is hetzelfde gebleven met spiegeling en ronddraaiende beelden. Ze brengen het allemaal heel vreemd in beeld, maar dat past ook wel bij dit nummer. Hier zal vast wel een publiek voor zijn, maar of dat publiek ook naar het Eurovisie Songfestival kijkt is de vraag.

Georgië verscheen voor het eerst in Helsinki tijdens het festival van 2007. Georgië doet het bijna elk jaar wel relatief goed, maar ook niets op haar huis te schrijven. Zo waren de negende plaatsen uit 2010 en 2011 hun beste notering. In 2012 en 2014 wist Georgië niet de bereiken en in 2009 deed het land niet mee omdat het niet wou aantreden in het - toen - vijandige Rusland. Dit jaar valt Georgië ook niet uit te sluiten voor de finale.

"Ik heb het gevoel dat we klaar zijn met repeteren. We kunnen er nu echt aan beginnen!" zegt Nika op de persconferentie. Sacha Jean-Bapiste, die het optreden heeft bedacht, verteld wat meer: "Het is psychedelisch. We hebben het ook wat vintage gehouden met de effecten van een caleidoscoop en ook het spiegeleffect kwam daarbij. Het ziet er echt geweldig uit op beeld!"

Meer informatie over Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz uit Georgië kan je vinden in Destination Stockholm. Afgelopen donderdag repeteerde Georgië voor de eerste keer. Dat verslag kan je hier terugvinden.

Populaire posts van deze blog

BLANCHE ZINGT "CITY LIGHTS" VOOR BELGIË IN KIEV.

Kiev Live: België naar finale Eurovisie Songfestival 2017.

Kiev Live: Blanche werkt goeie eerste generale af.