Stockholm Live: Griekse zang klinkt zeker oké.

De eerste repetitie van Argo liep voor de pers afgelopen maandag een beetje in mineur, want het geluid was niet in orde. Vandaag dus een eerste beoordeling op geluid, en dat klonk best goed. Ze hadden weer witte kledij aan (nu wel waarschijnlijk de definitieve outfit) en de act was quasi hetzelfde. Net zoals bij Finland was er niet veel reactie van de aanwezige pers, maar Griekenland doet het zangtechnisch wel beter dan de opener. Het is enorm moeilijk te voorspellen wat de Grieken gaan doen en of ze op eventuele diaspora kunnen reken van Cyprus en uitgeweken Grieken.

In 1974 verscheen Griekenland voor het eerst op het Eurovisie Songfestival. In 2005 won de Zweeds-Griekse Helena Paparizou met “My Number One” is Kiev. Het land zat toen in een gouden periode op het festival en haalde acht jaar op rij de top 10. De laatste jaren gaat het minder met Griekenland en dit jaar lijkt het erop dat de Grieken voor het eerst sinds de introductie de halve finale eventueel niet gaan overleven.

Argo was blij met de tweede repetitie. Er waren enkel wat problemen met de in-ears, maar niets om je zorgen over te maken. "Het dialect dat je in het nummer hoort, gebruiken we dagelijks. Bij onze families en vrienden, zodat de traditie van de taal blijft. Vele Grieken spreken het dialect niet" zegt één van de zangers. Ze geloven sterk in de combinatie van hun nummer: traditioneel en modern gaan wel degelijk samen.

Meer informatie over Argo uit Griekenland kan je vinden in Destination Stockholm. Afgelopen maandag repeteerde Griekenland voor de eerste keer. Dat verslag kan je hier terugvinden.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.