Stockholm Live: Freddie klinkt nu ook vocaal sterk.

Met Freddie zijn we voorlopig duidelijk aan de sterkste zanger van de dag aangekomen. Er is niet veel anders aan de act van Hongarije en de kleuren zijn nog altijd overwegend rood. "Pioneer" klonk echt geweldig vanuit de arena. Hij draagt nog altijd dezelfde outfit als maandag: een leren jasje en een jeansbroek. De trommel van de nationale finale is er ook bij, net zoals de drie backing vocals. Tot nu toe kreeg Freddie het meeste applaus van de kandidaten vandaag. Hongarije lijkt dan ook de eerste zekere kandidaat vanuit de eerste halve finale die zich mag verzekeren voor een finaleplaats.

In 1994 maakte Hongarije zijn debuut met Friderika Bayer en “Kinek mondjam el vétkeimet?”. Het werd een geslaagde eerste keer, want Hongarije eindigde vierde. Dat is tot op heden hun beste klassering. Het land deed in de jaren 2000 een tijdje niet mee, maar is sinds 2011 weer aanwezig. Het is sinds dan dat Hongarije ook geen finale hoefde te missen. Ook in 2016 mag Hongarije zich opmaken voor de finale.

"Het optreden is nog niet helemaal klaar" zegt Freddie op de persconferentie. "Het moet allemaal natuurlijk lijken. Daarom dragen we ook simpele kleding. Ik hou van natuurlijke dingen en wil dan ook op het podium de gast zijn die ik in het echte leven ben" vult hij aan. Binnenkort komt zijn nieuw album uit, in het najaar. Daar zullen tien tot twaalf nummers op staan, waaronder "Pioneer".

Meer informatie over Freddie uit Hongarije kan je vinden in Destination Stockholm. Afgelopen maandag repeteerde Hongarije voor de eerste keer. Dat verslag kan je hier terugvinden.

Populaire posts van deze blog

BLANCHE ZINGT "CITY LIGHTS" VOOR BELGIË IN KIEV.

Kiev Live: België naar finale Eurovisie Songfestival 2017.

Kiev Live: Blanche werkt goeie eerste generale af.