Stockholm Live: Francesca Michielin maakt statement.

De voorlaatste individuele repetitie van dit Eurovisie Songfestival kwam van de Italiaanse Francesca Michielin. De staging was quasi hetzelfde als die van vorige keer, gisteren dus. Vandaag droeg ze wel haar kleding die ze volgende week zaterdag meer dan waarschijnlijk ook zal dragen tijdens de finale: een overwegend zwarte jumpsuit met een elegant bloemenpatroon vanboven. Ze klonk weer even zuiver zoals gisteren en weet je mee te nemen in haar verhaal. Ze maakte ook een statement met de gekleurde linten aan haar microfoon. Daarmee steunen Italiaanse artiesten het homohuwelijk.

Italië deed mee aan het eerste festival in 1956 en is in feite de grondlegger van het festival dankzij het San Remo Festival. Ze wonnen in 1964 en 1990 het Eurovisie Songfestival met twee typische Italiaanse inzendingen. In 1998 keerde het land het festival de rug toe, maar in 2011 keerden ze succesvol terug. Op 2014 na haalde Italië telkens de top 10 sinds hun comeback en dat zal dit jaar misschien ook wel lukken.

De Italiaanse delegatie besloot om geen persconferentie te geven.

Meer informatie over Francesca Michielin uit Italië kan je vinden in Destination Stockholm. Gisteren nog repeteerde Italië voor de eerste keer. Dat verslag kan je hier terugvinden.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.