Stockholm Live: Het kan nog erger voor Kroatië.

De eerste repetitie van Kroatië was veelbesproken, mede dankzij de 'speciale' jurk die zangeres Nina droeg. Nu zit daar nog eens een tweede jurk onder (die ze maandag niet droeg) en jawel hoor... het kan nog erger. Ze draagt een soort van pluimveejurk met veel veren, lange mouwen en tot aan de grond. Ook de zang is vandaag niet optimaal: ze is verkouden en dat hoor je duidelijk. Op sommige momenten is het gewoon pijnlijk. In een overwegend blauw decor wappert ze dan met haar armen. Is Kroatië zijn eigen ruiten aan het ingooien of komt er nog verbetering tegen de halve finale?

Als lid van Joegoslavië kon Kroatië één keer winnen, namelijk in 1989. In 1993 stond Kroatië er als een onafhankelijk land. Hun beste periode kenden de Kroaten eind jaren negentig met twee keer een vierde plaats. Dit jaar maakt Kroatië de comeback na een afwezigheid van twee edities. Of dat het een geslaagde comeback zal worden, weten we volgende week. Met “Lighthouse” doen ze alvast een verdienstelijke poging.

Nina Kraljić staat in eigen land bekend om stemmenwerk. Ze doet op de persconferentie dan ook een stemmetje van een kind na uit een cartoon. Over haar jurk: "Die weegt 18 kilogram en is gemaakt door Juraj Zigman, een bekende designer uit Kroatië" zegt ze. De repetitie ging goed volgens haar en ze was dan ook gelukkig: "We hebben zeker en vast een groei doorgemaakt!"

Meer informatie over Nina Kraljić uit Kroatië kan je vinden in Destination Stockholm. Afgelopen maandag repeteerde Kroatië voor de eerste keer. Dat verslag kan je hier terugvinden.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.