Stockholm Live: Agnete geniet van het applaus.

De Noorse Agnete zit persoonlijk in een moeilijke periode, maar tijdens haar optreden zie je dat niet. Ze heeft dezelfde, lange witte jurk zoals in de nationale finale en de eerste repetitie. Ze begint op een platform, net zoals de danseres. Agnete gaat op een gegeven moment van het platform, maar de danser doet haar ding de hele tijd op het kleine platform. De zang zit het hele nummer goed en het applaus doet haar zichtbaar deugd dat ze achteraf krijgt. Alleen komt het allemaal wat saai over op het scherm, maar de goede stem van Agnete maakt toch veel goed.

1960 was het jaar dat Noorwegen debuteerde op het Eurovisie Songfestival. Noorwegen won voor het eerst in 1985, maar moest daarvoor zes keer de rode lantaarn aannemen. Daarna volgden nog twee overwinningen, in 1995 en 2009, en vijf laatste plaatsen. In 2007 en 2011 haalde Noorwegen de finale niet en de laatste drie jaar haalde het land jaarlijks de top 10. Top 10 lijkt ons dit jaar iets te hoog gegrepen.

Agnete gaf na afloop geen persconferentie. Dit was op voorhand al aangekondigd. De delegatie stond de pers wel te woord, waaronder Gabriel Alares. Hij schreef vorig jaar mee de Russische inzending en stond mee op het podium. "Het nummer is vorig jaar op een songwriterscamp geschreven in Amsterdam. Ik ontmoette Agnete daar" Over de gezondheid van Agnete werd geen woord gerept.

Meer informatie over Agnete uit Noorwegen kan je vinden in Destination Stockholm. Afgelopen donderdag repeteerde Noorwegen voor de eerste keer. Dat verslag kan je hier terugvinden.Wij konden de repetitie van Agnete niet uploaden wegen auteursrechten. Deze video is afkomstig van onze collaga's bij Wiwibloggs, waar we ook mee samenwerken in Stockholm.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.