Stockholm Live: Jamala krijgt arena drie minuten stil.

Jamala koos vandaag voor een andere outfit: een blauwe jurk/broekpak met lange flappen. Net zoals tijdens de eerste repetitie legt Jamala haar hele ziel in het nummer. Ze liet eerder weten dat het heel vermoeiend is om "1944" te brengen en dat kunnen we wel geloven. De hele arena was drie minuten stil. Bij de laatste noot die Jamala uitbracht kwam er een groot applaus, het grootste dat we tot nu toe gehoord hebben de afgelopen twee dagen. Jamala zal zeker en vast met veel punten gaan lopen uit Oost-Europa en de Kaukasus. Maar zal de rest van Europa volgen?

Oekraïne begon met deelnemen in 2003. Eén jaar later had het land al prijs en won het met Ruslana's "Wild Dances". Ook in 2007 en 2008 stond het land dicht bij de overwinning dankzij een tweede plaats en in 2013 door een derde plaats. Op uitzondering van vorig jaar, toen het land niet deelnam, haalde Oekraïne elk jaar de finale. Jamala zal daar meer dan waarschijnlijk nog een jaartje bijdoen met "1944".

Jamala had een geweldige dag achter de rug: "Ik heb Loreen ontmoet in het ABBA Museum en kon een geweldige repetitie afwerken" vertelde ze. De pers vroeg achter haar favorietenrol, maar daar blijft ze nuchter bij: "Ik ben een zangeres, een muzikant. Het is geen sport voor mij om de beste te zien en het maakt me dan ook niet uit wat de gokkantoren zeggen waar ik zal eindigen volgende week"

Meer informatie over Jamala uit Oekraïne kan je vinden in Destination Stockholm. Afgelopen donderdag repeteerde Oekraïne voor de eerste keer. Dat verslag kan je hier terugvinden.

Populaire posts van deze blog

BLANCHE ZINGT "CITY LIGHTS" VOOR BELGIË IN KIEV.

Kiev Live: België naar finale Eurovisie Songfestival 2017.

Kiev Live: Blanche werkt goeie eerste generale af.