Stockholm Live: San Marino meteen naar laatste plaats.

Serhat uit Turkije, maar die voor San Marino uitkomt, mag woensdagochtend het vliegtuig weer nemen richting Istanboel. Hier is nu echt eens alles fout aan. De vijf achtergrondzangeressen uit Frankrijk zingen verschrikkelijk en Serhat versta je amper. Hij heeft een paars pak aan, terwijl de vijf danseressen/zangeressen een glitterpakje hebben aangetrokken. Het setting waar hij in staat op te treden lijkt ook eerder op een foute gameshow uit de jaren negentig dan op een spektakel tijdens het Eurovisie Songfestival. San Marino 0 points? Het zou zomaar eens kunnen...

San Marino deed voor de eerste keer mee in 2008. De jaren die volgde waren steeds een teleurstelling voor het land met telkens plaatsen in de onderste regionen. In 2012 kwam Valentina Monetta op het pad van de San Marinezen en dat voor drie jaar lang. Uiteindelijk kon ze in 2014 de tiende plaats in de halve finale bereiken, waardoor San Marino eindelijk in de finale stond. Dat zal dit jaar zeker niet lukken.

Serhat en zijn team voelden zich veel beter tijdens de tweede repetitie. "Alles valt in elkaar" zegt Serhat op zijn persconferentie, maar hij vult zichzelf ook bij: "We moeten nog wel aan enkele dingen werken zodat de technologie en de choreografie op elkaar zijn afgestemd. We moeten onze danspasjes nog beter kennen en ervoor zorgen dat we het licht en de camerapunten gewoon worden"

Meer informatie over Serhat uit San Marino kan je vinden in Destination Stockholm. Afgelopen maandag repeteerde San Marino voor de eerste keer. Dat verslag kan je hier terugvinden.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.