Stockholm Live: Mag Tsjechië eindelijk naar de finale?

De repetitie van Tsjechië stond weer goed op punt. Ze had weer een lange witte jurk aan, maar door lichteffecten kleurde de onderkant van haar jurk roze. Ook de zang zat goed bij Gabriela Gunčíková. Dezelfde staging, die van dinsdag, werd behouden zoals verwacht. Er staan ook backing vocals op het podium, maar die kan je niet zien. Tsjechië moet dan wel na topfavoriet Rusland komen, dit rustpunt weten we zeker en vast te smaken. Laat ons hopen dat Tsjechië negen jaar na zijn debuut eindelijk de finale van het Eurovisie Songfestival kan halen met deze "I Stand".

Het is dus negen jaar geleden dat Tsjechië debuteerde op het Eurovisie Songfestival. In Helsinki probeerde een rockgroep het land naar de finale te brengen, maar dat lukte niet. Ze eindigde laatste in de halve finale. Ook in 2009 werd het land laatste en zelfs met nul punten. Tsjechië trok zich terug toen, maar besloot vorig jaar terug te keren. Toen haalde Tsjechië ook de finale niet. Vijfde keer, goede keer?

"Ik wil graag dat de mensen een warm gevoel krijgen van mijn nummer" zegt Gabriela tijdens haar persconferentie. Bij het laatste refrein gaan de haren van Gabriela los: "Het is een statement. Het is een manier om te zeggen als je een beslissing in iets neemt, dat je dan vrij bent. Wil je iets, doe het dan!" Ze liet ook een cadeautje zien dat ze kreeg van een fan: een helm met de Zweedse kleuren.

Meer informatie over Gabriela Gunčíková uit Tsjechië kan je vinden in Destination Stockholm. Afgelopen dinsdag repeteerde Tsjechië voor de eerste keer. Dat verslag kan je hier terugvinden.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.