Stockholm Live: Blijft het festival volgend jaar in Zweden?

De laatste reeks van individuele repetities begon vlak na de middag met Frans uit gastland Zweden. Het mag geen verrassing heten dat er niets, maar dan ook niets anders is in vergelijking met de eerste repetitie qua setting en camerapunten, want de Zweden weten altijd verdomd goed wat ze willen, zeker nu als gastland. Enkel had Frans nu zijn outfit aan voor de finale: een bruin vestje, een zwarte broek en een witte t-shirt. Allemaal heel simpel, maar dat past dan ook bij dit nummer. In maart stond Zweden eerste bij de gokkantoren. Nu staan ze nog bij de eerste vijf, maar dit kan zeker winnen.

Zweden mag de laatste jaren wel hét Songfestivalland genoemd worden. Ze zijn, samen met Denemarken, het enige land dat sinds de nieuwe periode (startend in 1999, met de afschaffing van het orkest en de taalregel) meer dan één keer kon winnen. In 1974, 1984, 1991, 1999, 2012 en 2015 won Zweden het festival en moet in de statistieken enkel Ierland voor laten gaan. Komt overwinning zeven dit jaar al?

Het Zweedse team was enorm blij na de repetitie: "We hebben niet veel gezegd in de viewing room na afloop. Zo goed was het voor ons" zegt de tijdelijk Head Of Delegation. Frans kan niet veel toevoegen: "Het team heeft geknald!" zegt hij. Frans moet nog altijd naar school, maar heeft nu wel vrij gekregen: "Ik ben aan nieuwe liedjes bezig voor het album. Het tweede en derde nummer zijn zo al geschreven"

Meer informatie over Frans uit Zweden kan je vinden in Destination Stockholm. Afgelopen dinsdag repeteerde Zweden voor de eerste keer. Dat verslag kan je hier terugvinden.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.