Beslissing gaststad 2017 weeral uitgesteld: Kiev of Odessa?

Wederom kennen we vandaag de gaststad niet van het Eurovisie Songfestival 2017. Voor de vierde keer is de beslissing uitgesteld. Wel is er - volgens Zurab Alasania, generaal-directeur van NTU - geen verhaal meer voor Dnipro. Via een bericht op Facebook liet hij weten dat het een nek-aan-nekrace is tussen Kiev en Odessa. Dnipro krijgt geen vermelding meer. Het lijkt erop dat de beslissing pas in september zal worden bekendgemaakt: "Een goede locatie is belangrijk en moet doordacht zijn" laat de EBU weten.

Kiev gooit definitief het International Exhibition Centre in de strijd voor 2017. Het Sportpaleis, waar het festival van 2005 was, moest te veel renovaties ondergaan en was bovendien al geboekt. In Odessa is het Chornomorets Stadium de locatie voor het festival, maar daar moet nog wel een dak worden opgezet. Beide arena's zouden plek bieden aan 10.000 mensen.

Vorig jaar wisten we de locatie van het festival al in de eerste week van juli. Onder andere in 2009 en 2014 viel de beslissing ook pas in september van het vorige jaar. De locatie van 2011 was pas in oktober bekend.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.