Vanmiddag Junior Eurovisie Songfestival 2016.

Vanmiddag is er vanuit Valletta het veertiende Junior Eurovisie Songfestival. Deze editie is anders als die van de voorgaande jaren. Dit jaar is het op een zondagnamiddag, er is er nieuwe leeftijdsgrens (9 tot 14 jaar) en ook zal het publiek geen inspraak hebben. Er is een jongerenjury en een volwassenejury per land. De resultaten van de twee jury's worden gecombineerd en zullen voor één land de uitslag vormen. Er doen zeventien landen mee aan de wedstrijd, evenveel als vorig jaar. Cyprus, Israël en Poland zijn terug, Montenegro, San Marino en Slovenië sturen geen kandidaat.

Finale Junior Eurovisie Songfestival 2016
01. Ierland: Zena Donnelly - Bríce Ar Bhríce
02. Armenië: Anahit & Mary - Tarber
03. Albanië: Klesta Qehaja - Besoj
04. Rusland: The Water of Life Project - Water of Life
05. Malta: Christina Magrin - Parachute
06. Bulgarije: Lidia Ganeva - Magical Day (Вълшебен ден)
07. Macedonië: Martija Stanojković - Love Will Lead Our Way (Ljubovta ne vodi)
08. Polen: Olivia Wieczorek - Nie zapomnij
09. Wit-Rusland: Alexander Minyonok - Musyka moih pobed (Music is my only way)
10. Oekraïne: Sofia Rol - Planet Craves For Love
11. Italië: Fiamma Boccia - Cara Mamma (Dear Mom)
12. Servië: Dunja Jeličić - U La La La
13. Israël: Shir & Tim - Follow My Heart
14. Australië: Alexa Curtis - We Are
15. Nederland: Kisses - Kisses & Dancin'
16. Cyprus: George Michaelides - Dance Floor
17. Georgië: Mariam Mamadashvili - Mzeo

Voor het vierde jaar op rij is er geen Belgische inzending. Nederland heeft wel een inzending en daardoor zal de competitie wel in Vlaanderen te zien zijn via NPO Zapp vanaf 16:00 met commentaar van Jan Smit. Ook de website en het YouTube-kanaal van Junior Eurovision zenden het geheel uit. Elk land heeft een volwassen jury en die geeft vanmiddag 1 tot en met 8, 10 en 12 punten aan hun top 10. Ook is er een achttiende jury, bestaande uit Christer Björkman, Mads Grimstad en Jedward. Nadien geeft de kidsjury zijn punten, die evenveel macht heeft als de volwassen jury's. Tegen 18:00 kennen we de winnaar.

De show komt vanaf 16:00 live vanuit het Mediterranean Conference Centre in Valletta, de hoofdstad van Malta. Er zullen slechts duizend fans aanwezig zijn, wat het meteen de kleinste editie maakt in de geschiedenis. De grootst editie was die van Hasselt in 2005 met een capaciteit van 21.500 personen. De presentatie ligt in handen van Ben Camille en Valerie Vella. Gastoptredens zijn er van Destiny Chukunyere, die vorig jaar het festival won, en Poli Genova, die vorig jaar presenteerde in Bulgarije en dit jaar vierde werd in Stockholm met "If Love Was A Crime". Wil je zelf punten geven? Download dan hier ons handige scorebord.

Populaire posts van deze blog

Eurovisie Songfestival 2018 in Lissabon op 8-10-12 mei.

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.