Vanavond finale Festivali i Këngës 55.

In Albanië er vanavond de finale van Festivali i Këngës 55. Vanuit het congresgebouw in Tirana zullen de veertien finalisten bepalen wie er de eerste nationale finale van het Eurovisie Songfestival 2017 zal winnen. Naast een gewone vakjury zal er vanavond ook een publieksjury stemmen tijdens de finale. Tijdens de halve finales kon ook online worden gestemd, maar of dat ook tijdens de finale is, is nog niet geweten. Met veertien songs en verschillende interval acts zal het meer dan waarschijnlijk een lange zit worden voor kijkers van Festivali i Këngës.

Finale Festivali i Këngës 55
Dilan Reka – Mos Harro
Edea Demaliaj – Besoj ne Enderra
Fabiola Agalliu & Agnesa Çavolli – Shkon e Vjen
Flaka Krelani – Sdu Te Flas
Franc Koruni – Macka
Genc Salihu -Ketu
Linda Halimi – Bote
Lorela – Me Ty
LYNX – Sot
Orges Toçe – Shi Diamantesh
Rezarta Smaja – Pse Prite Gjate
Yll Limani – Shiu
XUXI – Metropol
Xhesika Polo – Eva Jam Une

De finale start omstreeks 20:35 en is live te volgen via TVSH Sat en RTSH HD. Ledina Çelo (2005) en Kasem Haoxha zijn de presentatoren van dienst. Albanië zal deelnemen aan één van de twee halve finales van het Eurovisie Songfestival, op 9 of 11 mei 2017.

In 2016 vaardigde Albanië de 34-jarige Enada Tarifa af naar Stockholm. Ze won de nationale finale met "Përrallë", wat uiteindelijk een herwerking kreeg in het Engels. Vlak voor Laura Tesoro mocht ze aantreden in de tweede halve finale met "Fairytale". De finale haalde ze niet en ze strandde op een zestiende plek met 45 punten: 32 punten vanuit de televoting en 10 punten van de professionele vakjury's. Ze kreeg twee punten van de Belgische kijker. De Macedonische televoting gaf haar twaalf punten.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.