Vanavond Britse finale voor Kiev.

Vanavond kiest het Verenigd Koninkrijk zijn kandidaat voor het Eurovisie Songfestival 2017, binnenkort in Kiev. Aan het begin van de week maakte de Britse openbare omroep BBC via de radio bekend wie de zes gelukkigen waren de finale, die vanavond gehouden zal worden vanuit Apollo in Londen. Voormalig Songfestivalwinnares Emmelie De Forest (Denemarken 2013) schreef mee aan de inzending van Lucie Jones. De Vlaamse zangeres Astrid Roelands (of Ameerah), in 2004 nog finaliste van Eurosong, schreef dan weer mee aan het liedje van zanger Danyl Johnson.

Finale Eurovision: You Decide
Danyl Johnson - Light Up the World
Holly Brewer - I Wish I Loved You More
Lucie Jones - Never Give Up on You
Nate Simpson - What Are We Made Of
Olivia Garcia - Freedom Heart
Salena Mastroianni - I Don't Wanna Fight

Een vakjury van acht mensen zal stemmen, samen met de kijkers. Drie van die acht jurylieden komen ook in beeld als experten: Bruno Tonioli, CeCe Sammy en Sophie Ellis-Bextor. Alexander Rybak (Noorwegen 2009) en The Vamps geven een gastoptreden. De show start om 20:30 onze tijd op BBC Two. Mel Giedroyc presenteert de finale. De Britten starten meteen in de finale van het festival op zaterdag 13 mei.

Na enkele jaren van interne keuzes organiseerde de BBC in 2016 nog eens een nationale finale. Die werd gewonnen door Joe & Jake met het nummer "You're Not Alone". Met hoge verwachtingen vertrok het duo naar het festival in Stockholm. Echter kregen ze een koude douche tijdens de puntentelling. Het duo eindigde 24ste met 62 punten, waarvan slechts acht punten vanuit de televoting kwamen. De Maltese jury was toch een lichtpunt voor Joe & Jake. Die gaven het duo namelijk twaalf punten.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.