Vanavond finale Uuden Musiikin Kilpailu 2017.

Finland kiest vanavond de eerste Scandinavische inzending voor Kiev. Waar het de afgelopen jaren voor een selectie van meerdere weken koos, is YLE dit jaar gegaan voor slechts één finale voor Uuden Musiikin Kilpailu 2017. Tien artiesten zijn geselecteerd voor de uitzending van vanavond en één van deze tien gaat daadwerkelijk naar Kiev. Vanuit de Espoo Metro Areena treden de kandidaten aan. De kijkers kiezen samen met een internationale jury wie er de finale van UMK 2017 wint. Hij of zij zal het land dan vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in 2017.

Finale Uuden Musiikin Kilpailu 2017
Alva - Arrows
Anni Saikku - Reach Out for the Sun
Club La Persé - My Little World
Emma - Circle of Light
Günther & D'Sanz - Love Yourself
Knucklebone Oscar & The Shangri-La Rubies - Caveman
Lauri Yrjölä - Helppo elämä
My First Band - Paradise
Norma John - Blackbird
Zühlke - Perfect Villain

De presentatie ligt in handen van Krista Siegfrids (Finland 2013) vanaf 20:00 onze tijd en is te volgen via YLE TV2. Finland zal deelnemen aan één van de twee halve finales van het Eurovisie Songfestival 2017. De loting van die halve finales is komende dinsdag in Kiev.

De winnares van Uuden Musiikin Kilpailu 2016, Sandhja Kuivalainen, kreeg de eer om het Eurovisie Songfestival in buurland Zweden op gang te trekken. Ze won drie maanden voor de eerste halve finale de nationale finale met "Sing It Away". Het bleef uiteindelijk ook bij de halve finale, want Sandhja kwam niet verder dan een vijftiende plek en 51 punten. Ze kreeg 16 punten van de kijkers en 35 punten van de jury, wat ruim onvoldoende was om de finale te kunnen bereiken.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.