Wie gaat er voor Wit-Rusland naar buurland Oekraïne?

Naast Georgië kiest ook Wit-Rusland vanavond voor Kiev. Het buurland van het toekomstige gastland Oekraïne heeft dertien kandidaten gekozen voor de finale in de 600 Metrov Studio in Minsk. Die zullen vanavond de strijd aangaan met elkaar om Wit-Rusland te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2017 in het International Exhibition Centre van Kiev. Het zijn de kijkers en de vakjury die zullen bepalen wie dat zal worden. Naast de dertien acts voor Kiev zullen er ook heel wat gastoptredens te zien, zoals elk jaar. De omroep zegt dat het spektakel zo'n twee uur gaat duren.

Finale Wit-Rusland
01. July - Children of the World
02. Lexy Weaver - Be Stronger
03. Vladislav Kurasov - Follow the Play
04. NAVI - Historyja majho žyccia
05. Isaac Nightingale - On the Red Line
06. Kattie - Wild Wind
07. Nuteki - Take My Heart
08. NAPOLI - Let's Come Together
09. Nikita Hodas - Voices In My Head
10. Angelica Pushnova - We Should Be Together
11. Anastasiya Sheverenko - We'll Be Together
12. Lermont x Julic - Heartbeat
13. PROvokatsiya - #mylove

De enige inzending gezongen in de eigen landstaal lijkt favoriet, maar de Wit-Russische selectie staat jaarlijks bekend om zijn verrassingen. De show start om 22:00 in Wit-Rusland. Dan is het Brussel 20:00. Olga Ryzhikova and Teo (2014) zijn de presentatoren van dienst. Via Belarus 1 en Belarus 24 is de show live te volgen. Wit-Rusland is één van de 37 landen in de halve finales.

Wit-Rusland kent een traditie van transformaties. Zo won Ivan met een statische performance van "Help You Fly" de nationale finale ergens in januari. Vier maanden later had hij op het podium van Stockholm hologrammen mee van onder andere wolven. Dat mocht allemaal niet baten: Wit-Rusland kon de finale niet halen en Ivan eindigde op een twaalfde plek met 84 punten. Hij kreeg 52 punten van de kijkers en 32 punten van de vakjury. Van de kijkers mocht hij wel door naar de finale.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.