Duitsland kiest vanavond voor Kiev.

Vanavond is er vanuit Keulen de finale van Unser Song 2017, de Duitse preselectie voor het Eurovisie Songfestival. Vijf kandidaten maken kans om het land te vertegenwoordigen tijdens de internationale finale in Kiev en twee songs zijn in de running. In vier rondes zal de winnaar gekozen worden. In de eerste ronde zingen de vier kandidaten een cover. De top 3 van die ronde zingt in de tweede ronde één van de twee potentiële inzendingen voor Kiev. De beste twee gaan dan door en die zingen dan het tweede nummer. In de superfinale strijden de twee beste combinaties om het ticket naar Kiev.

Finalisten Unser Song 2017
Axel Feige
Felicia Lu Kürbiß
Helene Nissen
Levina
Yosefin Buohler

De titels van de twee songs zijn "Perfect Life" en "Wildfire". De kijkers in Duitsland kiezen wie er de finale wint, maar krijgen advies van een panel en van de internationale fans, die nog tot vanavond kunnen stemmen via een app. Het panel bestaat uit Lena (2010), Tim Bendzko en Florian Silbereisen. Gastoptredens zijn er van Nicole (1982), Conchita Wurst (Oostenrijk 2014) en Ruslana (Oekraïne 2004). De uitzending start om 20:15 op Das Erste en Barbara Schöneberger presenteert het geheel. Duitsland start in mei meteen in de finale.

Na de laatste plek in 2015 wou Duitsland intern Xavier Naidoo afvaardigen in 2016, maar na een resem van verontwaardigde reacties rond racistische uitspraken werd zijn kandidatuur ingetrokken. Er werd een open finale georganiseerd en Jamie-Lee Kriewitz won die met "Ghost". Tijdens de finale eindigde Duitsland opnieuw als laatste met 11 punten. Acht Zwitserse en twee Oostenrijkse punten uit de televoting en één punt van de Georgische jury kreeg de 18-jarige Jamie-Lee.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.