Malta kiest vanavond inzending Kiev.

Malta kiest vanavond voor Kiev. De omroep koos ervoor om maar één uitzending te houden voor de nationale selectie. Dat komt onder andere door een koerswijziging in de Maltese delegatie voor het Eurovisie Songfestival met een nieuw delegatiehoofd. Nog een wijziging is dat voor het eerst sinds jaren enkel het Maltese publiek kiest wie er naar Kiev gaat. De afgelopen jaren werd die hun aandeel verwaarloosbaar gemaakt en kreeg de jury de bovenhand. Er doen zestien kandidaten mee vanavond, waaronder Richard Edwards, de leadzanger van Firelight uit 2014.

Finale Malta Eurovision Song Contest 2017
01. Klinsmann Coleiro - Laserlight
02. Raquela Dalli Gonzi - Ray of Light
03. Deborah C & Josef - Tonight
04. Kevin Borg - Follow
05. Jade Vella - Seconds Away
06. Crosswalk - So Simple
07. Franklin Calleja - Follow Me
08. Rhiannon - Fearless
09. Miriana Conte - Don't Look Down
10. Shauna Vassallo - Crazy Games
11. Janice Mangion - Kewkba
12. Cherton Caruana - Fighting to Survive
13. Maxine Pace "Bombshell
14. Richard Edwards - You
15. Brooke Borg "Unstoppable
16. Claudia Faniello - Breathlessly

De finale start rond 20:45 vanuit het MFCC en is te volgen via TVM. De presentatie ligt in handen van Daniel Azzopardi en Charlene Mercieca. Gastoptredens zijn er van Ira Losco (2002, 2016), Christina Magrin (JESC 2016) en The Travellers. Malta zal in mei deelnemen aan de tweede halve finale van de competitie.

De nationale pers ging wild toen bekend werd dat Ira Losco in de nationale finale van 2016 zat. Ze won de finale zoals verwacht met "Chameleon", maar de runner-up van 2002 ging met een ander nummer naar Stockholm: "Walk on Water". Zonder problemen wist Losco de finale te halen en won zelfs bij de jury. Daar haalde ze een twaalfde plek binnen met 153 punten. Slechts zestien punten kwamen van de kijkers. De Montenegrijnse jury wist het nummer te appreciëren en gaf twaalf punten.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.