Vanavond nationale finale Slovenië.

De Slovenen kiezen vanavond hun inzending voor het Eurovisie Songfestival 2017 tijdens de finale van EMA 2017. Vorige week waren er de halve finales, waar acht kandidaten zich konden plaatsen voor de finale van vanavond. Vanuit Gospodarsko Razstavisce in Ljubljana zal de 23ste Sloveense kandidaat gekozen worden en het is mogelijk dat die kandidaat al eens eerder op het Songfestival heeft gestaan. Omar Naber (2005) is namelijk één van de acht finalisten. Het duo Maraaya uit 2015 heeft dan weer twee songs in de competitie als auteurs. De nummers van BQL en Nika Zorjan zijn door hen geschreven.

Finale EMA 2017
01. Sell Out - Ni panike
02. Nuška Drašček - Flower in the Snow
03. Tim Kores - Open Fire
04. Nika Zorjan - Fse
05. KiNG FOO - Wild Ride
06. Omar Naber - On My Way
07. BQL - Heart of Gold
08. Raiven - Zažarim

De finale start om 19:55 op TV SLO 1. De kijkers en zes Sloveense vakjury's bepalen de winnaar. Jamala, ManuElla en Toni Cetinski zijn te gast tijdens de show. De presentatie ligt in handen van Tina Gorenjak, Maja Martina Merljak, Tanja Kocman en Mario Galunic. De Sloveense winnaar van vanavond zal uitkomen tegen Blanche en zestien andere kandidaten in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2017.

In 2016 won Manuella Brečko de nationale finale in Slovenië. Als ManuElla ging ze naar Stockholm het nummer "Blue and Red". Ze nam ook een acrobaat aan een paal mee op het podium. De Sloveense werd niet afgelopen tijdens de proclamatie van de tien winnaars van de tweede halve finale. Ze eindigde veertiende met 57 punten. De vakjury had haar nog net in de finale gezet met 49 punten, maar het publiek had slechts acht punten voor haar. De jury in België gaf ManuElla zeven punten.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.