Destination Kyiv [8]: Anja, Denemarken

In Kiev verschijnen er 42 landen aan de start van het Eurovisie Songfestival 2017. Al deze landen hopen om de glazen trofee mee naar huis te nemen op 13 mei. Eén van de landen is Denemarken.

De Denen maakten hun debuut in 1957 met een legendarische kus van elf seconden. In 1963 won Denemarken als eerste land dat niet in West-Europa lag met "Dansevise". Na een lange pauze van 1967 tot en met 1977 keerde het land terug in 1978 om definitief te blijven. In 2000 en 2013 waren respectievelijk de Olsen Brothers en Emmelie de Forest de sterkste kandidaat van het hele deelnemersveld. Dit jaar sturen ze Anja naar Kiev met het nummer "Where I Am".

Anja Nissen is geboren op 6 november 1995. Niet ergens op het Deense platteland, maar wel in het Australische Sydney. Haar ouders waren geëmigreerd naar Down Under. Als 12-jarige doet ze auditie in Australia's Got Talent en wist ze de jury te overtuigen met haar versie van "Circle Of Life". Ze haalde de halve finales van de competitie. Daarna zingt ze op haar lokale school mee in het schoolkoor. Zender Channel 9 merkte haar op en nodigde de toen 19-jarige Nissen uit om auditie te komen doen tijdens het derde seizoen van The Voice Australia in 2014.

Zonder al te veel problemen komt ze in Team will.i.am terecht. Op 21 juli 2014 werd ze uitgeroepen als winnares van het derde seizoen. Ze kreeg de kans om haar eerste album uit te brengen. Het album "Anja Nissen" haalde net de top 10 van de charts niet. Haar carrière ging wat minder hard in Australië en eind 2015 schreef ze zich in voor Melodi Grand Prix. Met "Never Alone" eindigde ze in 2016 tweede en ging ze net niet naar Stockholm.


Een jaar later deed ze opnieuw een poging. Net zoals vorig jaar wist ze de superfinale te bereiken, deze keer met "Where I Am". Met een ruime meerderheid won ze op 25 februari de nationale finale en mag ze Denemarken vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2017. Anja gelooft alvast in haar kansen: "Een winnend nummer moet eerlijk, sterk en emotioneel zijn. De kijker moet voelen dat ik het enkel voor hem of haar zing. Ik denk die dingen wel te hebben" zegt ze eerlijk in een interview.

In Kiev zal Anja moeten aantreden in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2017. Die zal gehouden worden op donderdag 11 mei. Denemarken zal aantreden als achtste in de show.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.