Destination Kyiv [9]: Levina, Duitsland

In Kiev verschijnen er 42 landen aan de start van het Eurovisie Songfestival 2017. Al deze landen hopen om de glazen trofee mee naar huis te nemen op 13 mei. Eén van de landen is Duitsland.

Duitsland was één van de zeven debuterende landen op het eerste festival. Tot op heden is de natie recordhouder op het aantal deelnames. Enkel in 1996 moest Duitsland verplicht thuisblijven omdat zanger Leon de audiovoorronde niet wist te overleven. In 1982 en 2010 won Duitsland het Eurovisie Songfestival en in de jaren '70 en '80 was het een grootmacht op het festival. De afgelopen twee jaar eindigde Duitsland telkens op de laatste plek. Levina moet beter gaan doen dit jaar met "Perfect Life".

Isabelle Lueen werd geboren in Bonn, ergens in 1991.Ze groeide op in Chemnitz. Als 9-jarig meisje begon ze met piano- en zanglessen op de lokale muziekschool. Ze begon mee te spelen met musicals en al op 12-jarige schreef ze haar eigen nummers. Ze kreeg als tiener enkele prijzen en wist toen zeker dat ze zangeres wou worden. Als 19-jarige vertrok ze naar Londen om aan haar muzikale carrière te werken. Zo ging ze studeren aan de London Tech Music School en bleef ze prijzen winnen. Ze ging ook zingen in een bandje, Miss Terry Blue. Dat bestaat overigens niet meer.

Na haar studies bleef ze in Londen, maar ging ze ook in Berlijn wonen. In 2014 begon ze professioneel een solo carrière en ging ze samenwerken met producers. Dat deed ze onder de naam Levina, wat haar tweede geboortenaam is. In het najaar van 2015 brengt ze "How To Dance" uit en komt haar Exended Play Single "Bedroom Records" in productie. Ze gaat ook met verschillende artiesten een duet aan, zoals Patrick Hofmann, Retrospekt en Platkovsky. Ook begon ze met uploaden van covers op YouTube.


De Duitse omroep ontwikkelde een nieuw concept waarbij jonge artiesten de kans kregen om Duitsland te vertegenwoordigen in Kiev. Levina schreef zich in en haalde de castingronde. Uiteindelijk behoorde ze bij de beste vijf die naar de finale mochten. Daar zongen vijf artiesten een cover en twee nieuwe nummers. In de superfinale was het Levina die zichzelf versloeg: "Perfect Life" werd op 9 februari verkozen in Keulen als Duitse inzending voor het Eurovisie Songfestival 2017.

In Kiev zal Levina rechtstreeks aantreden tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival 2017. Die zal gehouden worden op zaterdag 13 mei. Duitsland zal wel stemmen tijdens de tweede halve finale op 11 mei.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.