Dit weekend [10-12/3]: Bijna alle inzendingen bekend. [UPDATE]

Na dit weekend kennen we ze bijna allemaal, de 43 inzendingen voor het Eurovisie Songfestival. Aan het begin van vandaag moesten er nog dertien inzendingen bekend worden gemaakt. Ierland, Montenegro en Macedonië zorgden ervoor dat er nog slechts tien inzendingen voor Kiev niet bekend zijn. Aan het einde van dit weekend is er van één land zeker dat het nog geen inzending zal openbaar maken. Enkele andere landen zijn nog onduidelijk in hun communicatie. 

Op vrijdag 10 maart maakten drie landen hun inzending voor Kiev bekend. Van Montenegro en Macedonië was dit al geweten, maar ook Ierland kwam vandaag met de inzending voor 2017.

Zaterdag 11 maart hebben we de laatste voorrondes van 2017. Vier landen hebben hun nationale finale voor Kiev. In Stockholm, Oslo, Klaipėda en Reykjavik maken ze zich klaar voor uren vol met muziek en vertier. Aan het einde van de avond kennen we vier nieuwe songs. De verwachting is ook dat Servië zijn song gaat bekendmaken.

20:00 Zweden met finale (inzet: de nieuwe Zweedse kandidaat worden in Kiev)
20:00 Litouwen met finale (inzet: zeven finalisten die vechten voor dé plek in Kiev)
20:45 IJsland met finale (inzet: idem met Litouwen)
20:55 Noorwegen met finale (inzet: tien finalisten worden vier superfinalisten worden één kandidaat voor Kiev)

[UPDATE 11/03] Een drukke dag met zes nieuwe inzendingen voor Kiev. Zoals verwacht stelde Servië zijn song voor, maar ook Azerbeidzjan kwam vandaag al op de proppen met hun lied. De vier nationale finales hebben evenveel nieuwe songs opgebracht. Klik op het land voor de resultaten van Zweden, Litouwen, Noorwegen en IJsland. Welke verrassingen heeft zondag voor ons in petto?

Zondag 12 maart staat er niets op het programma, maar nog enkele landen zullen naar alle waarschijnlijk dan hun inzending naar buiten brengen. Traditiegetrouw doet Azerbeidzjan dat. Bulgarije maakt trouwens op maandag 13 maart zijn inzending bekend. Van San Marino en Rusland is nog niets bekend, terwijl Armenië zijn presentatie op zaterdag 18 maart heeft.

[UPDATE 12/03] San Marino en Rusland maakten hun inzending voor Kiev bekend. Beide landen hadden een bijzondere kandidaat in petto. Bulgarije volgt morgen om 10:00 met de artiest en om 17:00 met de inzending. Armenië is voor zaterdag om 18:30.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.