Hoe klinkt de Cypriotische inzending voor Kiev?

Vanavond gaat "Gravity" in première. Dat is de Cypriotische inzending voor het Eurovisie Songfestival 2017. De vertolker van het nummer is Hovig Demirjian. Hij werd midden oktober aangekondigd als eerste kandidaat aan het komende Eurovisie Songfestival, binnenkort in Kiev. Nu, ruim vier maanden later, is het nummer klaar en is de videoclip opgenomen. De Zweedse componist en tekstschrijver Thomas Gustafsson (beter bekend als Thomas G:Son) heeft de inzending geschreven. Ook vorig jaar was Thomas G:Son de man achter de inzending van het eiland.

Het nummer zal voor het eerst te horen zijn tijdens het nationale avondjournaal dat om 19:00 onze tijd start. Het is live te volgen via RIK 1 en RIK Sat. "Gravity" zal één van de deelnemende inzendingen zijn in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2017 op dinsdag 9 mei aanstaande.

CyBC opteerde in 2016 voor een volledig interne selectie. De omroep koos voor de runner-up van de nationale finale een jaar eerder: Minus One. De rockers van de groep gingen met het nummer "Alter Ego" naar Stockholm. Ze wisten de finale te bereiken. Daar eindigde Cyprus 21ste met 96 punten. 53 punten kregen ze van de kijkers en 43 van de Europese vakjury's. De meeste punten kwamen - weinig verrassend - van de Grieken. België had geen punten veil voor Minus One.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.