Noorwegen kiest voor Kiev vanavond. [UPDATE]

In Oslo Spektrum kiest vanavond het Noorse volk wie er het land gaat vertegenwoordigen in Kiev. De nationale selectie moet al enkele jaren aan populariteit inboeten en dat lijkt vooral de komen door een financiële en artistieke maatregel: de voorrondes werden geschrapt en er is daardoor weinig animo voor Melodi Grand Prix. Hoe dan ook, vanavond is er finale van Melodi Grand Prix 2017 met tien kandidaten. In de eerste ronde stemmen de kijkers en internationale jury's vier kandidaten naar de superfinale. Daar hebben enkel de kijkers inspraak. Zij kiezen wie er naar Kiev gaat.

Finale Melodi Grand Prix 2017
Amina Sewali - Mesterverk
Ammunition - Wrecking Crew
Elin & The Woods - First Step in Faith (Oadjebasvuhtii)
Ella - Mama's Boy
In Fusion - Nothing Ever Knocked Us Over
Jenny Augusta - I Go Where You Go
Jowst feat. Aleksander Walmann - Grab the Moment
Kristian Valen - You & I
Rune Rudberg Band - Run Run Away
Ulrikke - Places

[UPDATE 22:53] Dit zijn de vier superfinalisten van Melodi Grand Prix 2017:

Jowst feat. Aleksander Walmann - Grab the Moment
Ulrikke - Places
Elin & The Woods - First Step in Faith (Oadjebasvuhtii)
Ammunition - Wrecking Crew

De uitzending start om 20:55 en is live te volgen via NRK1. Line Elvsåshagen en Kåre Magnus Bergh presenteren de finale. Rond 23:00 is de winnaar bekend. Noorwegen zal in Kiev aantreden in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2017 op donderdag 11 mei aanstaande.

De Noorse nationale finale werd gewonnen door de toen 21-jarige Agnete met "Icebreaker". De weg naar Stockholm liep moeilijk. Ze kreeg te maken met psychische problemen en vermeed alle pers. De halve finale was ook meteen haar eindhalte. Daar eindigde ze op een dertiende plaats, was onvoldoende was voor de finale. Ze kreeg in totaal 63 punten (34 van de televoting, 29 van de vakjury) voor haar optreden. De Belgische jury gaf Agnete vier punten, de kijkers gaven niets.

Populaire posts van deze blog

Eurovisie Songfestival 2018 in Lissabon op 8-10-12 mei.

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.