Vanavond nationale finale Roemenië

In Boekarest is er vanavond de nationale finale voor het Eurovisie Songfestival 2017. Na een jaar verplichte afwezigheid (door achterstallige betalingen bij de EBU) strijden tien kandidaten vanavond voor een plek in de geschiedenisboeken als achttiende Roemeense inzending op het muziekfeest. Deze tien konden zich vorige week kwalificeren via de halve finale. Toen had een vijfkoppige vakjury het volledig voor het zegen. Die jury heeft vanavond geen stemrecht. Het is de kijker die zal bepalen wie er namens Roemenië naar het Eurovisie Songfestival 2017 gaat, binnenkort in Kiev.

Finale Selecția Națională 2017
Cristina Vasiu - Set the Skies on Fire
Eduard Santha - Wild Child
Elizé & No Stress - Fără bariere
Ilinca ft. Alex Florea - Yodel It!
Instinct - Petale
Maxim f. Voiceulet - Adu-ți aminte
MIHAI - I Won't Surrender
Ramona Nerra - Save Me
Tavi Colen & Emma - We Own the Night
Xandra - Walk On By

De finale start om 19:30 onze tijd en is te volgen via TVR1, TVRi en TVR HD. De presentatie ligt in handen van Iuliana Tudor, Dan Helciug en Ioana Voicu. De winnaar zal uitkomen in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2017 op donderdag 11 mei aanstaande.

Roemenië verscheen voor het laatst in 2015 op het Eurovisie Songfestival. In Wenen haalde Voltaj de vijftiende positie met "De La Capăt/All Over Again". Buurland Moldavië gaf toen de twaalf punten. Vorig jaar moest Roemenië normaal ook verschijnen op het festival met "Moment of Silence" van Ovidiu Anton. Het werd letterlijk een stil moment, want Roemenië en TVR werden één maand voor het feitelijke festival gediskwalificeerd wegens een miljoenenschuld bij de EBU sinds 2007.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.