Vanmiddag première Kroatische inzending 2017.

Vanmiddag stelt Jacques Houdek zijn inzending voor dat binnen enkele maanden in Kiev te horen zal zijn als Kroatische inzending. Houdek, die men in Kroatië ook wel eens "Mr. Voice" noemt, zal het nummer "My Friend" brengen. Dat werd eerder al bekendgemaakt door de zanger en de Kroatische openbare omroep HRT. Vorige week kwam er ook een kort fragment van twintig seconden naar buiten, maar vandaag weten we dus hoe "My Friend" in zijn volledige totaliteit zal klinken. Het is geweten dat de inzending in het Engels en het Italiaans zal zijn en dat het een moderne operasong is.

De inzending van Kroatië zal vanmiddag voor het eerst te horen zijn tijdens het radioprogramma "Svijet diskografije - Hrvatska top lista" op Radio HR2. De uitzending start om 14:00. Jacques Houdek zal deelnemen aan de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2017 op donderdag 11 mei aanstaande.

Kroatië bleef twee jaar weg van het festival, maar maakte in 2016 zijn langverwachte comeback. HRT koos intern voor de winnares van The Voice of Croatia: Nina Kraljić. Het nummer dat ze in Stockholm bracht was "Lighthouse" en vooral haar jurk was veelbesproken. Ze haalde de finale en kreeg daar 73 punten (33 van de kijkers, 40 van de jury) en een 23ste plaats. De Belgische kijkers en vakjury gaven geen punten aan Kraljić. Een maand later kreeg ze wel de Barbara Dex Award.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.