Vanochtend bekendmaking Australische inzending 2017.

In Melbourne stelt SBS vandaag de kandidaat en inzending van Australië voor op het komende Eurovisie Songfestival 2017. De omroep zal er op een geheime locatie de artiest presenteren en meteen een akoestische versie van zijn of haar inzending laten brengen. Naar alle waarschijnlijk komt kort daarna ook de inzending in studioversie naar buiten. Veel meer is er nog niet geweten over de kandidaat en inzending van 2017. Wel is er enkele dagen geleden aangekondigd dat Julia Zemiro en Sam Pang na acht jaar geen commentatoren zullen zijn voor het land. 

De presentatie zal via Facebook Live worden uitgezonden en start om 17:30 lokale tijd. Dat is 7:30 in België. De Australische vertegenwoordiger zal met zijn of haar inzending uitkomen in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2017 op dinsdag 9 mei. Ook België doet mee aan die halve finale.

Voor het tweede jaar op rij mocht Australië deelnemen aan het festival. In 2016 kregen ze echter het privélege niet meer om rechtstreeks aan te treden in de finale. Helemaal niet nodig, want Dami Im won haar halve finale met "Sound Of Silence". Ze won tevens ook de puntentelling in de finale bij de vakjury's met 320 punten. De kijker zette haar echter op een vierde plek met 191 punten, wat haar gecombineerd een tweede plek opleverde met 511 punten. De Belgische jury gaf haar twaalf punten.

Populaire posts van deze blog

BLANCHE ZINGT "CITY LIGHTS" VOOR BELGIË IN KIEV.

Kiev Live: België naar finale Eurovisie Songfestival 2017.

Kiev Live: Blanche werkt goeie eerste generale af.