Destination Kyiv [18]: Imri, Israël

In Kiev verschijnen er 42 landen aan de start van het Eurovisie Songfestival 2017. Al deze landen hopen om de glazen trofee mee naar huis te nemen op 13 mei. Eén van de landen is Israël.

Het debuut van Israël in 1973 ging niet onopgemerkt. Uit vrees voor een aanslag werd er zware beveiliging opgetrommeld en mocht het publiek niet rechtstaan. In 1978 en 1979 won Israël. Het land organiseerde in 1979, maar niet in 1980. Toen waren ze er zelfs niet bij. Tot op heden is dat het enige jaar dat het winnende land zijn titel niet kon verdedigen. Ook in 1998 won Israël. Dit jaar hoopt Imri de vierde overwinning binnen te halen met Israël met "I Feel Alive".

Imri Ziv is geboren op 12 september 1991 in Hod HaSharon. Al tijdens zijn middelbare school zingt hij in een boyband. Zoals iedere persoon in Israël moest hij ook zijn militaire dienst doen. In die periode was hij lid van een groep die jongeren educatie gaf over het leger. Nadien deed hij mee aan de Israëlische versie van The Voice, waar hij in 2012 de battle round haalde. Hij begon voor verschillende artiesten backing vocals te doen. Zo was hij achtergrondzanger van Kathleen Reiter tijdens Kdam 2013, de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival in Malmö.

In 2015 zocht componist Doron Medalie naar achtergrondzangers voor "Golden Boy", de Israëlische inzending voor Wenen. Imri Ziv werd ingehuurd als backing op de single. De omroep besloot om Ziv ook op het Eurovisie Songfestival als achtergrondzanger te laten zingen. Ook in 2016 mag de jonge zanger als achtergrondzanger mee, deze keer met Hovi Star en "Made Of Stars". Zowel voor Nadav Guedj en Hovi Star eindigde het Eurovisie Songfestival met een plaats in de grote finale.Het was Hovi Star die Imri moest overtuigen om eens op de voorgrond te treden. Ziv besloot om zich in te schrijven voor Rising Star 2017. Al meteen in de eerste aflevering kreeg hij een hoge score en wist hij zonder veel problemen de finale te halen van het vierde seizoen. Hij versloeg de topfavoriete met enkele procenten. Enkele weken later, op 9 maart, werd de Israëlische inzending tijdens een special op IBA voorgesteld: "I Feel Alive".

In Kiev zal Imri moeten aantreden in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2017. Die zal gehouden worden op donderdag 11 mei. Israël zal aantreden als achttiende en laatste in de show.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.