EBU: "Mogelijke uitsluiting Oekraïne in de toekomst"

Het is de EBU menens om Rusland op het Eurovisie Songfestival 2017 te krijgen. In een officiële brief, die op 23 maart vanuit Genève werd verstuurd, staat er klare taal: "Een ban van een artiest zou de internationale schade van Oekraïne schaden als een moderne, democratische natie. Ook voor het festival en organisatie zijn we bezorgd over de schade." Verder staat er ook in dat deze situatie nog nooit is voorgekomen en dat men overtuigd is dat zangeres Julia Samoylova geen gevaar is voor het land.

De opmerkelijkste passage is deze: De huidige situatie zorgt voor argwaan bij onze leden en we hebben opgevangen dat sommige landen een boycot in de toekomst overwegen door deze acties. De huidige ban van de Russische artiest is onacceptabel. Als mogelijk gevolg kunnen wij UA:PBC (de omroep van Oekraïne) eventueel niet uitnodigen voor toekomstige evenementen van de EBU."

Rusland kreeg gisteren de derde startpositie in de tweede halve finale en staat nog steeds op de deelnemerslijst. Het is af te wachten wat de officiële reactie is van de omroep. Het land zelf blijft erbij dat Rusland niet welkom is met Samoylova. De EBU is bezig met onderhandelingen op topnieau.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.