Kiev Live: Het EXTRA nieuws van 30 april.

In Kiev begonnen vandaag de individuele repetities voor het Eurovisie Songfestival. Negen kandidaten uit evenveel landen stonden vandaag voor het eerst op het podium, waaronder de favorieten Robin Bengtsson uit Zweden, Ellie Delvaux (Blanche) uit België en Luísa Sobral uit Portugal. Volgende week staat er wel een andere Sobral op het podium. Hoe komt dat? Tot en met volgende zondag bundelen we elke avond rond 22 uur het kleine nieuws samen in Kiev Extra.

Blanche zakt bij de gokkantoren. Na de teleurstellende eerste repetitie is Blanche de top 5 uitgevallen. Ze staat nu rond de zevende plaats bij de gokkantoren (wat ook nog mooi is).

Finale in gebarentaal bij VRT. De VRT zal de finale met gebarentaal uitzenden. Dat zullen ze doen op het kanaal van Ketnet (het voormalige OP 12). Voor de halve finales zijn voorlopig geen plannen.

Geen Salvador Sobral op podium. Het is misschien al oud nieuws, maar vandaag repeteerde Luísa Sobral in de plaats van Salvador. Hij blijft in Portugal tot komende zondag wegens problemen met zijn gezondheid.

Huidig podium is lightversie. Het podium dat op dit moment in Kiev staat, is een afgezwakte versie van de originele plannen. In het eerste plan van de ontwerper Florian Wieder zou er gewerkt worden met rollende LED-schermen in de achtergrond en de greenroom zou een verlengde van het podium zijn geweest. Het beelden van het oorspronkelijke plan kan je hier vinden.

Ruslana, Jamala en ONUKA in finale Kiev. De twee Oekraïense winnaars van het Eurovisie Songfestival zullen optreden tijdens de finale op 13 mei. Ruslana (2004) brengt waarschijnlijk als opener het nummer "It's Magical", terwijl Jamala (2016) "I Believe in U" zal brengen. Beide artiesten ook te zien in de halve finales. De opvolger van Justin Timberlake is ONUKA.  Het Oekraïense trio zal optreden met het nationale folkorkest.

Tweede halve finale in vertraging. De RTBF heeft besloten om de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2017 in vertraging uit te zenden. De omroep heeft geen verplichting om die live te brengen omdat België niet meedoet aan de tweede halve finale. De show start er om 22:25. De VRT zal de tweede halve finale wel live brengen.

Nieuwe omroep in Israël uitgesteld. Vandaag zou normaal de Israëlische omroep IPBC moeten starten met uitzenden, maar wegens aanhoudend protest is dit alvast uitgesteld tot 15 mei. Er lopen nog steeds onderhandelingen met de 'oude' opmroep IBA.

30 april in het verleden. Op 30 april 1988 won een toen nog onbekende Céline Dion enkele minuten voor middernacht het 33ste Eurovisie Songfestival met "Ne Partez Pas Sans Moi" in Dublin. Het begin van een bloeiende carrière voor de toen 20-jarige zangeres. Zes jaar later, opnieuw in Dublin, won Ierland op 30 april 1994 voor het derde jaar op rij het Eurovisie Songfestival met "Rock 'n Roll Kids" van Paul Harrington & Charlie McGettigan. Dat jaar zou het ook de laatste keer zijn dat een festival in april werd gehouden. 

Populaire posts van deze blog

Eurovisie Songfestival 2018 in Lissabon op 8-10-12 mei.

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.