Kiev Live: Australië komt sterk voor de dag.

De vierde repetitie van de dag is die van Australië en ook hier is een Zweedse link te leggen. De Australische omroep SBS heeft ook Sacha Jean-Baptiste uit Zweden weten te strikken om de act van Isaiah Firebrace te coördineren. Het is daarom ook omdat er gewisseld moest worden met Albanië, omdat zij aanwezig moest zijn op de viewing na Georgië. Met zijn 17-jarige leeftijd is hij één van de jongste kandidaten van deze competitie en in eigen land had men een jaar geleden nog nooit gehoord van de zanger. Het Eurovisie Songfestival is voor hem dan ook een eerste grote test.

Isaiah staat tijdens zijn act alleen op het podium. Hij staat op een kleine verhoging, een soort van draaiplatform waardoor hij het ene moment naar het publiek gedraaid staat en het andere moment weer kijkend in de camera een draai van 180 graden maakt. Je ziet de bruuske verhoging wel, maar de verwachting is dat er een rookeffectje zal komen. Op de achtergrond zie je een grote foto van Isaiah, waar men slim mee speelt. Men zoomt in op het oog van Isaiah, waar je precies doorheen valt. In de laatste repetitie kwam de haast onvermijdelijke vuurwerkshow: een vuurgordijn vanuit het plafond.

De jonge zanger uit Melbourne zijn kleding is zwart. Hij draagt een lange zwarte jas die tot aan zijn knieën komt. Geen vrolijke outfit, maar dat is dan ook niet nodig bij dit nummer. Er zit een klein motiefje in de jas. Daaronder draagt hij een effen zwart t-shirt. Heel neutraal allemaal, maar dat gaat perfect bij "Don't Come Easy".

De zang van Isaiah is prima. Hij voelt zich thuis op het podium en dat hoor je ook aan zijn stem. Hij zingt heel rustig en zijn uithaal verloopt goed. Zijn stem is niet zo uitgesproken zoals de eerdere kandidaten uit Georgië en Albanië vandaag, maar hij heeft een goede basis om het lied toch wat omhoog te liften. De backing vocalisten zijn hier ook verborgen.

Australië is de nieuwste natie op het Eurovisie Songfestival, maar zet wederom een enorme sterke act neer. De eerdere twijfel die we hadden over een kwalificatie naar een finale zijn met deze act en performance wel teniet gedaan. Het is de vraag wat dit nummer gaat doen in een finaleveld van 26 landen, maar dat zijn zorgen voor later.Meer over Isaiah kan je lezen in Destination Kyiv. De volgende repetitie van Australië staat gepland op donderdagochtend om 9:50 onze tijd. Australië zal als derde optreden in de eerste halve finale.

(Photo: Andres Putting)

Populaire posts van deze blog

Eurovisão 2018 [4]: Bulgarije niet meer op deelnemerslijst.

Eurovisão 2018 [3]: "Lissabon is geen zekerheid"