Kiev Live: Copy-paste bij Finland.

En weer een contrast! Na het Montenegrijnse lied met het hoogste diva-gehalte krijgen we het depressiefste nummer van het jaar. En dat klinkt misschien negatief, maar dat bedoelen we niet zo. In de voorronde bracht Norma John een act waar de vreugde niet echt van afspatte, maar dat is de sfeer dat het nummer moet ademen. Leena en Lasse zijn naast het podium twee leuke, Finse vrienden, maar on stage is het bittere ernst. Zoals verwacht zijn er helemaal geen wijzigingen aangebracht bij Finland en is het vooral een copy-paste van de nationale voorronde, die in januari werd gehouden in Espoo. 

De act van "Blackbird" is quasi hetzelfde. De zangeres staat in het midden van het podium en Lasse de pianist zit naast haar aan de piano. De donkerblauwe en donkerrode kleuren overheersen de act en wisselen elkaar af. Het lijkt alsof je met je hoofd kabbelend boven het water hangt;

Ook qua kledingkeuze is er geen verandering. Leena draagt dezelfde donkere jurk met de hoge kraag en Lasse draagt een zwart maatpak, waar je niet veel van ziet achter zijn piano.

Ook de zang is prima bij Leena. Ze zingt loepzuiver en we hebben niet het gevoel dat er verborgen achtergrondzangers bij de Finse act staan.

We hebben dus amper iets te vertellen over Finland. Het raakt je of het doet je niets denken wij, er is geen tussenin. Kwaliteitsvol is de inzending zeker, maar of Europa hier voor valt, is een andere vraag. Meer over Norma John kan je lezen in Destination Kyiv. De volgende repetitie van Finland staat gepland op donderdagmiddag om 12:30 onze tijd. Finland zal als zevende optreden in de eerste halve finale.

(Photo: Andres Putting)

Populaire posts van deze blog

Eurovisie Songfestival 2018 in Lissabon op 8-10-12 mei.

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.