Kiev Live: Tamara maakt nummer beter dan dat het is.

Georgië heeft de ‘unlucky’ tweede plaats gekregen van de producers, maar dat stopt hen niet om toch uit te pakken voor hun performance. De delegatie trok - net zoals vorig jaar - Sacha Jean-Baptiste aan om hun choreografie uit te schrijven. Met “Keep The Faith” worden de vocalen niet gespaard en Tamara weet de nodige dramatiek wel in het nummer te leggen. Het nummer is echter oubollig en daarom zal Georgië optimaal gebruik moeten maken van de stem van Gachechiladze en moeten de visuals ook volledig kloppen om kans te maken op de finale van zaterdag 13 mei denken we.

De act van Tamara. Ze staat alleen op het podium en ergens verborgen heeft ze ook enkele achtergrondzangers meegenomen. In het midden van het podium staat ze alles te geven, maar ze komt ook veel rondlopen doet ze niet. Dat had wel gemogen, want met dit dramatische nummer kan je de nodige gebaren en bewegingen (niet dans). In de tweede oefenbeurt heeft ze wel een rode cape aan die ze bij het tweede refrein afgooit. Een overwegend rood decor werd gekozen. Bij de laatste repetitie komen er ook pyro's aan te pas. Komt het nummer wel ten goede.

Over de vocalen van Tamara Gachechiladze is er niets anders dan lof. De zangeres is een bekende artiest in haar eigen land en we zien waarom. Dit nummer heeft dus de nodige 'ballen' nodig en die vinden ze zeker terug in haar persoon. De achtergrondzangers vullen haar goed aan. Tamara heeft misschien wel één van de beste stemmen dit jaar. De hoge noot op het einde doet ze (voorlopig) niet, maar laat ze aan de achtergrondzangers over.

De kleding die Tamara aanhad lijkt niet de definitieve outfit. Eventueel zal de rode cape wel terug opduiken tijdens de performance, maar nu leek men vooral te oefenen met verschillende dingen.

Georgië stuurt dus een geweldige zangeres naar Kiev, wat het liedje beter maakt dan dat het is. De tweede startpositie is geen goede plek om te starten en dan had er wel wat meer uit de kast gehaald worden om de kijker te overtuigen. Tussen Zweden en Australië dreigt dit terug te vallen en we zijn bang dat "Keep The Faith" vergeten zal worden.Meer over Tamara Gachechiladze kan je lezen in Destination Kyiv. De volgende repetitie van Georgië staat gepland op donderdagochtend om 9:25 onze tijd. Georgië zal als tweede optreden in de eerste halve finale.

(Photo: Andres Putting)

Populaire posts van deze blog

Eurovisão 2018 [4]: Bulgarije niet meer op deelnemerslijst.

Eurovisão 2018 [3]: "Lissabon is geen zekerheid"