Eurovisão 2018 [1]: De weg naar Lissabon is begonnen.

Het is vandaag exact één week geleden dat de verschillende delegaties richting eigen land trokken. Voor 40 landen was dat zonder trofee, maar bij de Portugezen stond er een mooie trofee op het vliegtuig. Prestige en eer, maar ook een moeilijke opdracht. Portugal zal namelijk de volgende editie moeten organiseren. RTP, de openbare omroep van het land, kondigde al aan dat het festival in Lissabon gaat plaatsvinden. Vanaf nu kijken we elke zondag naar wat er de afgelopen week zich heeft afgespeeld op de weg naar "Eurovisão 2018".

RTP maakte op maandag al bekend dat Lissabon het festival zou gaan huisvesten volgend jaar. Verschillende steden zoals Guimarães, Faro en Santa Maria da Feira willen ook graag in 2018 het festival verwelkomen, maar RTP heeft nog geen tegenbericht gegeven dat Lissabon het niet meer automatisch zou worden.

De volgende landen hebben hun deelname op één of andere manier bevestigd in de afgelopen weken: België, Bulgarije, Cyprus, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Italië, Litouwen, Malta, Noorwegen, Polen, Portugal, Rusland, Spanje, Tsjechië en Zweden. De Russische omroep gaf aan Julia Samoylova te sturen in 2018 na de boycot van dit jaar.

In Portugal werden Salvador Sobral en Luísa Sobral natuurlijk gevierd. Vorige zondag stonden er duizenden mensen de twee op te wachten op de luchthaven. Dit werd live uitgezonden op televisie. Enkele dagen laten kregen ze een staande ovatie van het parlement. De winnende zanger gaf na afloop aan dat hij hoopt dat de regering stopt met het besparen op cultuur.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.