Kiev Live: Het EXTRA nieuws van 1 mei.

Op deze Dag Van De Arbeid, normaliter een vrije dag voor de werkmens, was er toch heel wat bedrijvigheid in Kiev. Negen artiesten hadden vandaag een repetitie, waaronder de 'epic sax guy' uit Moldavië en de Letse afsluiters van de eerste halve finale, Triana Park. Met nog maar een week te gaan voor de grote liveshows, beginnen er heel wat details naar buiten te komen. Al de kleine dingetjes die we vandaag konden rapen, hebben we samengevat in deze Kiev Extra van maandag 1 mei.

Laura Tesoro heeft nieuwe single. Afgelopen vrijdag bracht Laura Tesoro (België 2016) de langverwachte opvolger van "What's The Pressure" uit. Met "Higher" ruilt ze de disco vibes om voor een clubsound. Wij vinden het alvast een geslaagde opvolger! Op het einde van deze extra kan je het nummer terugvinden.

Lee Lin Chin geeft Australische punten. Net zoals in 2015 en 2016 geeft Lee Lee Chin, een bekend nieuwsanker in Australië, de punten voor down under. Vorig jaar gaf ze nog de twaalf punten aan onze bovengenoemde inzending. Ook andere landen hebben hun puntengever bekendgemaakt. Wit-Rusland gaat voor Alyona Lanskaya (2013), Georgië voor Nika Kocharov (2016), Letland voor Aminata (2015) en onze noorderburen schakelen Douwe Bob, de kandidaat van vorig jaar in. De RTBF heeft nog geen naam gegeven.

EBU lanceert Eurovision Fan House. Sinds vandaag in Eurovision Fan House online, een nieuwe online community waarbij met elkaar in contact kunt gaan. Ook bieden ze kleding te koop aan. Je kan via deze link terecht bij het EFH.

Julia Samoylova zal zingen op de Krim. Wie dacht dat het conflict tussen Rusland en Oekraïne voorbij was, is mis. Op dinsdag 9 mei, de dag van de eerste halve finale, zal Julia Samoylova optreden op de Krim. Om die reden mocht de zangeres het land niet in van de Oekraïense autoriteiten.

TV-Tip: Les Talent Chantent l'Eurovision. Morgenavond is er een grote Songfestivalavond bij de RTBF. Om 20:25 zingen verschillende kandidaten uit The Voice Belgique hits uit het Eurovisie Songfestival. Ook Johnny Logan, Sandra Kim en Tom Dice zijn van de partij. Om 22:30 is er ook een documentaire rond het festival waar onder andere de mensen van Wiwibloggs aan het woord komen.

Populaire posts van deze blog

Eurovisão 2018 [4]: Bulgarije niet meer op deelnemerslijst.

Eurovisão 2018 [3]: "Lissabon is geen zekerheid"