Kiev Live: Anja gaat dramatisch op de knieën.

Afgelopen zondag was Isaiah de eerste Australiër en met Anja Nissen hebben we nu ook een tweede artiest van down under. Ze heeft dan wel Deense ouders, maar woont wel al heel haar leven in Australië en won zelfs “The Voice of Australia”. Dat ze een sterke stem heeft, bewees de 21-jarige al meermaals. Zelf is Anja vol van passie voor haar vak. Dat liet ze bijvoorbeeld zien tijdens een persconferentie van Israel Calling. De Tsjechische zangeres vertelde hoe ze als zangeres begon en Anja herkende zichzelf daarin. Ze schoot vol en kreeg troost van de andere aanwezige kandidaten.

Tijdens de act van Anja zien we haar alleen op het podium staan. Net zoals tijdens de nationale finale begint het met een close-up van de zangeres zelf. We zien gouden tinten met paars op het podium, maar vooral het goede neemt de overhand. Ze blijft niet statisch op het podium staan, maar loopt alle kanten uit. Tijdens het laatste deel van het nummer gaat ze zelfs dramatisch op de knieën om het nummer kracht bij te zetten. Op de grote muur achter haar komt dan ook een soort van vuurspetters. Echt vuurwerk kon natuurlijk niet ontbreken.

Ze draagt als kleding een oranje-roze top met daaronder een soort van lichtblauwe broek met verschillende laagjes rafels. Dit lijkt ons niet de definitieve podiumoutfit.

De zang van Anja is voor een 21-jarige te zijn van extreem hoge kwaliteit. Ze krijgt wat hulp van achtergrondzangeressen, maar die zijn niet te zien. Anja mag met recht en rede één van de sterkste zangeressen van dit jaar genoemd worden.

Denemarken doet het bijzonder goed bij de fans en de bookmakers en dat is niet onterecht. De stem van Anja geeft het niet zo speciale liedje een extra dimensie. Na twee jaar geen finale te hebben gehaald lijkt Denemarken dit jaar dat wel te kunnen doen.



Meer over Anja kan je lezen in Destination Kyiv. De volgende repetitie van Denemarken staat gepland op zaterdagochtend om 9:50 onze tijd. Denemarken zal als achtste optreden in de tweede halve finale.

(Photo: Andres Putting)

Populaire posts van deze blog

Eurovisão 2018 [4]: Bulgarije niet meer op deelnemerslijst.

Eurovisão 2018 [3]: "Lissabon is geen zekerheid"