Kiev Live: Weer rode lantaarn voor de Duitsers?

De Duitsers zijn recordhouders op aantal deelnames aan het Eurovisie Songfestival. Dit jaar zijn ze er voor de 61ste keer bij. Enkel in 1996 moest het land verplicht thuisblijven. Dit jaar dus niet en sturen ze Levina naar Kiev met het nummer "Perfect Life". Afgelopen maandag vierde ze haar 26ste verjaardag en het zou voor haar wel een mooi laat verjaardagscadeautje zijn dat ze het goed gaat doen op het Eurovisie Songfestival. De afgelopen twee jaar eindigde Duitsland op de laatste plaats, dus kan ze voor het land van Merkel en braadworst nog eens een mooie positie in de wacht slepen? 

Ze begint tijdens haar act liggend op de grond met camera van boven. Veel zwart en wit, maar het is best mooi. Er gebeurd heel weinig op het podium, het liedje is echt op haar gericht. Je ziet veel vlakken en lijnen. Ook hier gebruiken ze op het einde een waterval van vuur (dus het is geen waterval, maar een vuurval?)

Ze heeft als outfit een wit topje met lange mouwen en open rug aan. Ze draagt ook een zwarte lange rok. Het haar van Levina zit in een leuke kuif en verdient zeker een complimentje. Voor de rest is er niets speciaal aan, het zal waarschijnlijk ook niet haar eigen outfit zijn.

Levina brengt goede zang. Ze staat alleen op het podium, maar je hoort duidelijk dat er meerdere stemmen zijn. Die staan (zoals bij quasi iedereen) achter het podium en geven een goede en subtiele ondersteuning.

De Duitsers hebben al twee jaar de rode lantaarn behaald. Dit jaar zijn ze ook kandidaat voor een plaats bij de onderste regionen. Het is gewoon allemaal al eens een keertje eerder gedaan, waardoor het gewoon niet uniek en speciaal aanvoelt. Wie kan er Duitsland redden? Meer over Levina kan je lezen in Destination Kyiv. De volgende repetitie van Duitsland staat gepland op zondagochtend om 10:15 onze tijd. Duitsland zal rechtstreeks aantreden in de finale volgende week zaterdag.

(Photo: Thomas Hanses)

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.