Kiev Live: Litouwen gaat voor goedkope act.

Na een topfavoriet krijgen we weer een favoriet… voor de laatste plaatsen dan toch. Litouwen doet het helemaal niet goed nadat het (volgens velen) de slechtste act koos tijdens de nationale finale om het land te gaan vertegenwoordigen. Hoe dan ook moeten we het dit jaar doen met Fusedmarc: een duo bestaande uit Viktorija en Denisas. Met “Rain of Revolution” mengen ze de elektronische muziek met die van bigband. Dat is een bijzondere combinatie. Het belangrijkste woord van het nummer zal je ook niet kunnen ontgaan. De leadzanger zingt namelijk een stuk of vijftig keer “Yeah”.

De zangeres staat tijdens de act in het midden van het podium met links van haar de gitarist en rechts van haar vier achtergrondzangeressen. Die setting is gelijkaardig aan de nationale finale. Het podium is zwart met rood. In het eerste deel zie je achter haar een rood hart pompen en aan het einde komt er soort van gouden lijn die eruit ziet als vuurwerk. Blijkbaar was het Litouwse budget op om echt vuurwerk te kopen.

Qua outfit ook geen vernieuwingen: ze draagt dezelfde rode jurk uit de voorronde. De gitarist en de zangeressen zijn allemaal in het zwart gekleed.

Ook de zang is niet meteen op prijzen mee te winnen. Desondanks de hulp van vier mensen klinkt het niet geweldig. Ook de "Yeah" die ze tot vervelens toe zingt, begint te irriteren.

Litouwen maakt in dat opzicht dus de verwachting waar. De act is niet goed en zelfs het nummer en de zangeres kunnen onvoldoende overtuigen. Een laatste plaats zou niet onverdiend zijn.Meer over Fusedmarc kan je lezen in Destination Kyiv. De volgende repetitie van Litouwen staat gepland op zaterdagnamiddag om 14:30 onze tijd. Litouwen zal als zestiende optreden in de tweede halve finale.

(Photo: Thomas Hanses)

Populaire posts van deze blog

BLANCHE ZINGT "CITY LIGHTS" VOOR BELGIË IN KIEV.

Kiev Live: België naar finale Eurovisie Songfestival 2017.

Kiev Live: Blanche werkt goeie eerste generale af.