Kiev Live: Claudia bewijst dat ze topzangeres is.

De familie Faniello is een bekende familie in Malta. In 2001 en 2006 deed Fabrizio Faniello mee aan het Eurovisie Songfestival. Hij werd de eerste keer negende en vijf jaar later eindigde hij roemloos laatste. Hij deed nog verschillende keren mee aan de nationale finale nadien en ook zijn zus Claudia Faniello begon in 2006 met deelnemen aan de nationale voorrondes. Na talloze pogingen gaf ze er de brui aan en pas dit jaar keerde ze terug, met succes. Jammer genoeg is het nummer de saaiste inzending die ze ooit had ingezonden voor de nationale preselectie.

De act van Malta, daar kan je niet veel over zeggen. Claudia staat op een leeg podium, maar dat kan dit nummer wel gebruiken. Ze blijft statisch staan op een vierkante metertje. Op de achtergrond worden beelden getoond van de zangeres: close-ups van haar ogen, wapperende haren en dat soort dingen.

Claudia draagt een aansluitende jurk. Het is een witte jurk, waar haar vrouwelijke vormen goed in uitkomen. Er staan subtiele lijnen op de jurk, maar dat valt niet op. Haar outfit loopt door tot op de grond, vandaar dat ze niet zoveel kan bewegen. Het is een iets klassiekere versie van de Noorse outfit uit 2013, toen Margaret Berger hen naar de vierde plaats zong.

De zang van Claudia is werkelijk geweldig. Ze heeft een mooie stem en dit maakt het nummer echt wel een pak mooier en sterker. Ze krijgt wat hulp van een onzichtbaar koortje, maar in principe zou ze dit nummer helemaal alleen kunnen dragen.

We blijven bij ons punt dat dit een vrij saai nummer is. Toch brengt Claudia dit op een manier waardoor het niet kansloos is op een finale. Het is het eerste liedje van de avond waar je vocaal omvergeblazen zal worden en het contrast tussen het nummer ervoor (Macedonië) en erna (Roemenië) is groot. Haalt Malta de finale opnieuw? Het is niet onmogelijk.Meer over Claudia Faniello kan je lezen in Destination Kyiv. De volgende repetitie van Malta staat gepland op vrijdagmiddag om 12:30 onze tijd. Malta zal als vierde optreden in de tweede halve finale.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.