Kiev Live: Nathan met grote maan op het podium.

Georgië was de ‘unlucky second performer’ in de eerste halve finale. In de tweede halve finale krijgt Oostenrijk die ondankbare taak. Nathan Trent was eerder in de race om Duitsland te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2017, maar ORF nodigde hem intern uit om zijn eigen land aan te voeren in Kiev. Hij schreef zijn eigen nummer: “Running on air”. Het radiovriendelijke nummer zal het vooral van zijn setting moeten hebben, want de videoclip en de verschillende preparty’s gaven amper iets prijs van het live kunnen van de jonge Oostenrijker.

De act van Oostenrijk begint met een close-up van Nathan. Eens ze uitzoomen, blijft dan de zanger op een maan zit. Nadine gaat hij hier ook op staan en na een minuutje heeft hij het gehad op de maan en springt hij eraf. Hij doet zelf niet veel en de camera's zijn vooral close op zijn hoofd gericht. Met zijn glimlach hopen ze dus duidelijk punten te halen. In het laatste deel komen vier achtergrondzangers en achtergrondzangeressen (waaronder een Vlaamse) ook op het podium. Hij springt terug op de maan en door het decor lijkt het dat hij echt op lucht loopt. De achtergrond omvat vooral wolken en lichte tinten.

Nathan draagt als outfit een wit hemd en een witte broek, wat het allemaal best luchtig maakt. Het achtergrondkoortje is onduidelijk te zien op beeld, dus konden we niet echt beoordelen. Het past wel bij het optreden.

De zang van Nathan krijgt behoorlijk wat hulp van het vierkoppige koortje, maar Nathan zelf is goed van stem. Zeker bij het laatste refrein krijgt hij de nodige ondersteuning om zijn uithaal tot een goed recht te laten komen.

Nathan Trent is een goede zanger met een leuke kop en de act is best goed opgezet. Alleen is het nummer niet meteen een uitschieter om hoge ogen te gooien denken we. Denk daarbij ook maar eens aan die ongelukkige tweede positie en je weet dat het niet een makkelijke zaak zal worden, maar het is zeker niet onmogelijk. Fifty/fifty...Meer over Nathan Trent kan je lezen in Destination Kyiv. De volgende repetitie van Oostenrijk staat gepland op vrijdagochtend om 10:40 onze tijd. Oostenrijk zal als tweede optreden in de tweede halve finale.

(Photo: Andres Putting)

Populaire posts van deze blog

Eurovisão 2018 [4]: Bulgarije niet meer op deelnemerslijst.

Eurovisão 2018 [3]: "Lissabon is geen zekerheid"