Kiev Live: Mengelmoes van kleuren bij San Marino.

De vierde dag met repetities beginnen we met een icoon: Valentina Monetta. De San Marinese verscheen in 2012, 2013 én 2014 op het podium van het Eurovisie Songfestival en in 2015 gaf ze de punten door van het land. Dit jaar is ze terug en heeft ze de Amerikaan Jimmie Wilson meegenomen. Eén ding blijft bij deze artiest goed bewaard en dat is zijn leeftijd. Valentina is voorlopig met haar 42 lentes de oudste kandidaat dit jaar, maar misschien gaat Wilson daar nog over. Wat we wel weten is dat hun nummer “Spirit Of The Night” opnieuw uit de pen van de Duitse componist Ralph Siegel komt. 

De show van San Marino begint met een close-up van Jimmy. De camera begint vervolgens om Valentina en Jimmy heen te draaien en vanaf het refrein krijg je beelden van verderaf waarop ze samen staan te dansen. Naast de twee hoofdzangers staat er ook een driekoppig achtergrondkoortje op het podium. Op de grote LED-muur en in de setting zien we vooral een mengelmoes van verschillende kleuren: rood, roze, oranje, geel, paars en blauw. Ook krijg je een shot van bovenaf waarop je al deze kleuren ziet op de grote LED-vloer.

Jimmy en Valentina hebben (volgens ons) een variant van hun definitieve outfit aan. Jimmy draagt een zwart vestje zonder mouwen, zodat zijn gespierde armen zeker zichtbaar zijn. Valentina heeft dan weer een goud shirt aan met een zwart jasje. Ze draagt ook een petje en een handtasje met daarop "Because Eurovision". De achtergrondzangers zijn in het zwart gekleed. In een tweede doorloop doet Valentina haar pet en tas af, terwijl Jimmie start met een jasje. Hij speelt dit halverwege uit.

Verrassend blijft de goede zang van Valentina uit. Jimmy is hier duidelijk de artiest met het beste stembereik. Het is dus zeker nodig dat het achtergrondkoortje hen vocale ondersteuning geeft.

San Marino viert volgend jaar dat het tien jaar meedoet aan het Eurovisie Songfestival. Echter konden ze tot nu toe enkel een 25e plaats in de finale als hoogtepunt beschouwen. Daar gaan ze dit jaar in ieder geval niet overkomen. We dachten in 2014 ook niet dat Monetta de finale zou halen, dus misschien bewijst ze dat het opnieuw kan. Maar we denken toch eerder van niet... Kandidaat voor de laatste plaats.Meer over Valentina Monetta en Jimmie Wilson kan je lezen in Destination Kyiv. De volgende repetitie van San Marino staat gepland op zaterdagochtend om 10:40 onze tijd. San Marino zal als zesde optreden in de tweede halve finale.

(Photo: Thomas Hanses)

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.