Kiev Live: Artsvik opent met groot applaus van pers.

Het zijn de Armenen die de zesde repetitiedag in Kiev openen. De pers was tijdens de repetities van de eerste halve finale het meeste onder de indruk van de Armeense Artsvik. Met oosterse invloeden en een heel vuurspektakel werd zelfs winst van de eerste halve finale niet uitgesloten volgens sommige sites. Of het zover komt, zien we pas volgende week. Een finale niet halen lijkt uitgesloten en ook de top 10 ligt binnen handbereik. Bij de televoting alvast. Of de vakjury ook volop gaat voor het nummer van de Armenen dit jaar valt te betwijfelen. Die gaan eerder voor wat je nu op de radio hoort.

De act is helemaal hetzelfde gebleven met de oosterse dans en de twee danseres. Wederom is de zang van Artsvik heel sterk. Wel anders is de outfit van de zangeres. Ze heeft een soort van catsuit aan met zwarte leren broek en daarover een doorzichtige jurk met zwarte stof. Haar haar is opgestoken. Het past helemaal bij het nummer en de donkere setting die het heeft meegekregen. Dit is een perfect voorbeeld van hoe je met minimale setting je nummer groter kan maken. De pers gaf haar een groot applaus.

Verwachting? De finale halen zal geen moeilijkheid worden voor de Armenen dit jaar. Ze hebben dan niet meteen de meest toegankelijke song, maar de herkenbare oosterse sound, de goede stem van de zangeres en de doordachte act maken dat dit materiaal is voor een plek in de top 10.Meer informatie over de inzending van Armenië dit jaar op het Eurovisie Songfestival kan je vinden in Destination Kyiv. Afgelopen maandag stond Artsvik voor de eerste keer op het podium. Dat verslag kan je hier terugvinden.

(Photo: Andres Putting)

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.