Kiev Live: Hovig sluit repetitiedag oké af.

De Cypriotische repetitie van maandag deed bij velen - en vooral bij de aanwezige Belgen - de wenkbrauwen fronsen. Er is duidelijk goed gekeken naar Loïc Nottet, want de achtergrond met de witte blokken springt quasi op dezelfde manier uit het ritme en ook zingt Hovig op een gegeven moment op de grond. Desalniettemin had het land een goede eerste repetitie. Vandaag sluit Cyprus de reeks van vijftien landen af. We schatten dit allesbehalve kansloos en zien Cyprus wel staan in hun derde finale op rij, wat een prestatie zou zijn voor het eiland. Vroeger deden ze het namelijk niet zo goed.

De vergelijking met Loïc Nottet hebben we al eerder gemaakt met de achtergrond, van de bewegende blokken tot de witte lijnen. Toch probeert Hovig met zijn act uniek over te komen, maar dit is zeker al eens eerder teruggekomen. De zang was oké, maar soms kwam het heel schreeuwerig over. Wanneer hij gaat liggen, klinkt zijn stemgeluid wel plots helemaal anders en minder aangenaam. De styling is ook niet anders gemaakt en het steekt goed af bij het overwegende witte decor. Al bij al een prima afsluiter van deze lange dag met repetities.

Voorspelling? Cyprus begint met een belangrijk voordeel. Het heeft sowieso al hoge punten punten van Griekenland, want Hovig begon daar zijn carrière en de twee landen hebben een goede band. Dat neemt niet weg dat Cyprus ook op de andere landen moet rekenen om de finale te halen. Cyprus zal volgens ons het net wel of net niet halen in deze halve finale.Meer informatie over de inzending van Cyprus dit jaar op het Eurovisie Songfestival kan je vinden in Destination Kyiv. Afgelopen maandag stond Hovig voor de eerste keer op het podium. Dat verslag kan je hier terugvinden.

(Photo: Andres Putting)

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.