Kiev Live: Eindelijk top 5 voor Portugal?

Afgelopen zondag sloot Portugal de eerste repetitiedag af. Het is niet Salvador Sobral, maar zijn zus die de repetities afwerkt om bekende redenen. Zelfs met haar repetitie steeg Portugal bij de gokkantoren. Zeven jaar na de laatste finale mag Portugal zich dus opmaken voor een finale. De enige schrik die wij hebben is het plekje waar Salvador zal staan: tussen de fans op een klein podium. In 2013 deed Anouk dat ook en de vele vlaggen en hysterische fans deden afbreuk aan de act van Nederland dat jaar. Het koste haar zelfs een plaats of twee denken wij.

Het mag dan wel niet Salvador zijn, maar zelfs zus Luísa Sobral kan de hele zaal stil krijgen. Na het optreden kreeg Portugal (voorlopig) het grootste applaus van deze hele vijfde dag in Kiev. Over outfit en zang kunnen we ons dus niet uitspreken, maar de setting klopt wel. Hopelijk gedragen de hysterische fans zich respectvol en geven ze het nummer de rustige sfeer dat het nodig heeft.

Voorstelling? Wie denkt dat Portugal geen finale gaat halen, mag (lees: zal) zijn mening gaan herzien. Met flarden doet het terugdenken aan The Common Linnets. Niemand gaf er op voorhand een cent voor dat het ook maar iets ging doen en uiteindelijk eindigde Nederland tweede in 2014. Tweede zal misschien te hoog gegrepen zijn, maar het kan perfect dat Portugal ruim vijftig jaar na zijn debuut eindelijk in de top 5 gaat eindigen.Meer informatie over de inzending van Portugal dit jaar op het Eurovisie Songfestival kan je vinden in Destination Kyiv. Afgelopen zondag stond de zus van Salvador Sobral voor de eerste keer op het podium. Dat verslag kan je hier terugvinden.

(Photo: Andres Putting)

Populaire posts van deze blog

BLANCHE ZINGT "CITY LIGHTS" VOOR BELGIË IN KIEV.

Kiev Live: België naar finale Eurovisie Songfestival 2017.

Kiev Live: Blanche werkt goeie eerste generale af.