Kiev Live: Slovenië is tien jaar te laat.

De Slovenen hebben dit jaar een oude bekende opgevist: Omar Naber doet opnieuw mee aan het Eurovisie Songfestival en doet dat opnieuw in Kiev. Veel kansen geven de gokkantoren, de pers en de fans Naber niet om het beter te gaan doen dan in 2005. Toen bleef mij met "Stop" steken in de halve finales, wat vrij onverwacht was voor velen. Als dit nu volgende week met "Om My Way" zou gebeuren, zou de verrassing niet zo groot zijn. De teleurstelling bij het Sloveense team waarschijnlijk wel, want ze hebben heel wat moeite gedaan om het er goed te laten uitzien op beeld.

De act is hetzelfde als tijdens de repetitie, maar er is betere connectie met de camera's en het (toekomstige) publiek. Hij draagt hetzelfde zwarte jasje en witte shirt eronder. De zang van Naber is redelijk oké, maar ook niet iets waar je tientallen punten mee gaat pakken. Ze maken goed gebruik van de zogenaamde 'chandelier' en dat is wel een meerwaarde. De act en zang zijn zeker en vast beter dan in 2005, maar dat is zijn nummer helaas niet.

Voorspelling? De inzending van het land komt zo'n tien jaar te laat op het Eurovisie Songfestival. De zanger en zijn setting mogen dan goed zijn, hier win je geen festival van de hedendaagse muziek mee. Slovenië zal volgens ons geen finale van het Eurovisie Songfestival 2017 halen.Meer informatie over de inzending van Slovenië dit jaar op het Eurovisie Songfestival kan je vinden in Destination Kyiv. Afgelopen maandag stond Omar Naber voor de eerste keer op het podium. Dat verslag kan je hier terugvinden.

(Photo: Andres Putting)

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.